„Siemens“ steigia Infrastruktūros ir miestų sektorių bei ketina verslo apimtis išauginti virš 100 mlrd. eurų  (0)

Šią savaitę technologijų ir inovacijų bendrovė „Siemens“, siekdama tapti pirmaujančia dinamiškai augančių miestų ir investicijų į infrastruktūras dalyve, įkūrė Infrastruktūros ir miestų sektorių. Tai bus ketvirtasis bendrovės sektorius – iki šiol „Siemens“ bendrovėje veikė Pramonės, Energijos ir Sveikatos priežiūros sektoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Infrastruktūros ir miestų sektorius bus sudarytas perimant kai kuriuos Pramonės ir Energijos sektorių verslus. „Mūsų tikslas – pirmauti technologijų rinkoje siūlant platų efektyvių ir energiją tausojančių sprendimų pasirinkimą. Įkurdami naują sektorių per ateinančius kelis metus tikimės verslo apimtis išauginti iki 100 mlrd. eurų ribos“, - sakė „Siemens“ AG prezidentas ir vykdomasis direktorius Peter Löscher.

„Siemens“ Infrastruktūros ir miestų organizacinis sektorius perims Transporto sprendimų ir Pastatų technologijų padalinius bei „Osram“ bendrovę, kurie priklausė Pramonės sektoriui. Taip pat prie naujojo sektoriaus bus prijungtas Energijos paskirstymo skyrius, priklausęs Energijos sektoriui. Šie veiksmai padės sutelkti kompetenciją tokiose srityse kaip intelektualių tinklų valdymas ir kontrolė.

Naujasis Infrastruktūros ir miestų sektorius savo veiklą koncentruos ties technologijų integravimu, teiks energijos efektyvumą didinančius infrastruktūros sprendimus pritaikytus tiek viešojo, tiek privataus kapitalo vykdomiems projektams, pavyzdžiui, protingų pastatų sistemų ar integruotų transporto sprendimų, kūrimui. Šiuo metu „Siemens“ vien tik miestuose įžvelgia apie 300 mlrd. eurų rinką įvairiems infrastruktūros sprendimams.

„Siemens“ Pramonės sektorius ateityje bus išskirtinai atsakingas už pramonės klientus bei plės pramonės paslaugų apimtis. Pramonės sprendimų skyrius bus priskirtas Pramonės automatizacijos ir Pavarų technologijų skyriams, kaip ir naujai kuriamas Klientų aptarnavimo skyrius.

Šių metų rudenį „Siemens“ taip pat planuoja atlikti pirminį viešą dukterinės bendrovės „Osram“ akcijų siūlymą. Pasak „Siemens“ atstovų, toks veiksmas padės „Osram“ bendrovei, kuri turi savo technologijų centrą ir rinkodaros organizaciją, išlaikyti pirmaujančias pozicijas apšvietimo sprendimų rinkoje. Po pirminio viešo „Osram“ akcijų siūlymo „Siemens“ planuoja likti ilgalaikiu investuotoju išlaikant mažesniąją bendrovės akcijų dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: