„Creditinfo“ informacinė sistema bus plėtojama „Baltic Data Center“ duomenų centre  (0)

Duomenų centrų ir informacinių sistemų valdymo lyderė Baltijos šalyse „Baltic Data Center“ pasirašė sutartį su kreditų biuru „Creditinfo“ dėl tolimesnio bendradarbiavimo, tiekiant IT infrastruktūros nuomos, serverių talpinimo ir sistemų priežiūros paslaugas. Bendrovių pasirašytos trejų metų sutarties vertė – 2 mln. litų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baltic Data Center“ duomenų centruose „Creditinfo“ ir toliau plėtos informacinę sistemą „Infobankas“. Naudodamosi ja finansų įstaigos keičiasi duomenimis apie gyventojų ir įmonių paraiškas bei visus prisiimtus finansinius įsipareigojimus nuo pat kredito sutarties sudarymo dienos. Tokiais duomenimis, kuriems taikomi aukščiausi saugumo reikalavimai, keičiamasi tik gavus kliento sutikimą. „Creditinfo“ klientams ši informacija leidžia atsakingai, įvertinus riziką ir greičiau priimti sprendimus dėl paskolų teikimo.

Patikimą informacinės sistemos „Infobanko“ veikimą užtikrins dubliuotas, dviejų paslaugų teikėjų teikiamas interneto ryšys. Kreditų biuro „Creditinfo“ darbuotojams „Baltic Data Center“ teiks ir elektroninio pašto paslaugas, pagrįstas virtualiųjų išteklių – debesų kompiuterijos sprendimais.

TEO įmonių grupei priklausančios „Baltic Data Center“ generalinio direktoriaus Sauliaus Markūno teigimu, IT infrastruktūros nuoma itin tinka sistemas plėtojančioms bendrovėms. „Šios paslaugos leidžia neinvestuoti į technologinę įrangą ar ją administruojančius specialistus, o mokėti tik už sistemai veikti būtinus išteklius“, – teigė S. Markūnas.

„Augant sistemos dalyvių skaičiui ir talpinamų duomenų kiekiui, siekiame užtikrinti stabilų jos veikimą, atitinkantį didėjančius vartotojų poreikius. Plėtojant sistemą „Infobankas“, svarbiausia, kad duomenys apie finansų įstaigų klientų prisiimtus įsipareigojimus ir jų vykdymą būtų saugomi laikantis aukščiausių reikalavimų bei operatyviai ir nepertraukiamai pasiekiami rinkos dalyviams. Esame tikri, kad tai užtikrins bendradarbiavimas su „Baltic Data Center“, – sakė Andrius Bogdanovičius, kreditų biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius.

Praėjusiais metaisa „Creditinfo“ į informacinę sistemą „Infobankas“ investavo beveik 1 mln. litų. Šiemet ir 2012 metais investicijoms į sistemą planuojama skirti daugiau nei po 1 mln. litų.

Kreditų biuro „Creditinfo“ valdomoje sistemoje „Infobankas“ yra  registruota daugiau kaip milijonas fizinių ir juridinių asmenų ir beveik milijonas sutarčių iš įvairių finansų įstaigų. Šia sistema siekiama didinti atsakingą skolinimą, keičiantis duomenimis, susijusiais su asmenų finansiniais įsipareigojimais, jiems kreipiantis paskolos.

„Creditinfo“ taip pat valdo Skolininkų administravimo informacinę sistemą, kuria naudojasi visi Lietuvoje veikiantys bankai, lizingo, vartojimo kreditų, telekomunikacijų, kuro tiekimo, draudimo, žemės ūkio, skirstomųjų tinklų įmonės ir dauguma greitųjų kreditų bendrovių. SAIS galima rasti išsamią informaciją apie privačių ir juridinių asmenų pradelstas skolas, taip pat papildomos juridinės, ekonominės ir kontaktinės informacijos apie juridinius asmenis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: