„Baltnetos komunikacijos“ į optinio ryšio plėtrą kreipia daugiau investicijų  (0)

Viena iš didžiausių Lietuvoje duomenų perdavimo paslaugų teikėja „Baltnetos komunikacijos“ į optinio interneto, dar vadinamo šviesolaidžiu, infrastruktūrą šiemet investuoja papildomus 2 mln. litų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip verslui Vilniuje, Kaune, ir Klaipėdoje praplečiamos galimybės naudotis 99,9% patikimumo ir aukščiausią spartą suteikiančiu interneto ryšiu.

Optinio interneto ryšio infrastruktūra, į kurią investuojami papildomi 2 mln. litų, yra tiesiogiai susieta su „Baltnetos komunikacijos“ duomenų centru – taip sukuriamos visos sąlygos „debesų“ kompiuterijos paslaugoms teikti. Be to, šių metų pabaigoje duris taip pat atvers moderniausias Lietuvoje – trečio patikimumo lygio (angl. Tier III) – duomenų centras, į kurį bei jame teiksimas debesų kompiuterijos paslaugas „Baltnetos komunikacijos“ investavo 10 mln. litų.

„Siekiame valdyti  vertikaliai integruotą informacinių technologijų infrastruktūrą – tai yra, klientams teikti visas IT paslaugas nuo interneto ryšio iki duomenų centrų paslaugų. Tuomet klientams nereikia varstyti skirtingų paslaugų teikėjų durų, o mes, kuomet visa reikalinga IT infrastruktūra yra vienose rankose, galime pasiūlyti pigesnes ir kokybiškesnes paslaugas“, – teigia įmonės „Baltnetos komunikacijos“ generalinis direktorius Mindaugas Pranskevičius.

Pagrindinis privalumas klientams, kuomet visos paslaugos perkamos iš vieno tiekėjo, anot p. Pranskevičiaus, yra didesnio paslaugų patikimumo užtikrinimas, kadangi išnyksta skirtingų paslaugų tiekėjų veiklos sutrikimų rizika. O centralizuotai visaapimanti infrastruktūra yra lengviau ir efektyviau valdoma, ją lengviau pritaikyti pagal klientų poreikius – interneto ryšio greitis, siekia 10 gigabitų per sekundę, atitinkamai, užtikrinama ir sparti prieiga prie duomenų centre teikiamų pagal individualų poreikį parinktų paslaugų.

Šiuo metu „Baltnetos komunikacijos“ inovatyvias paslaugas teikia daugiau nei 4.000 bendrovių Lietuvoje, o numatytos investicijos sukurs galimybes pasiūlyti paslaugas dar platesniam klientų ratui.

„Juntame, kad verslo bei institucijų poreikiai auga, ir tai mums atveria galimybių plėsti veiklą, diegti naujausias technologijas ir siūlyti vis daugiau inovatyvių paslaugų, jau dabar atitinkančių aukščiausius ISO 20.000 standartus“, – tikina M. Pranskevičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: