Jaunimo nedarbas suvienijo Europos studentus  (0)

Jaunimas - visuomenės dalis, jautriausiai reaguojanti į darbo rinkos pokyčius. Siekdami atrasti būdus sumažinti jaunimo nedarbui ir vadovaudamiesi šūkiu “Be active – become attractive!” liepos 2 – 9 dienomis į Kauną sugūžėjo studentai iš Briuselio ir Prahos universitetų. Šis tarpkultūrinis tarptautinės studentų organizacijos BEST Kaunas organizuotas projektas įvyko siekiant atrasti Europą vienijančios problemos – jaunimo nedarbo – sprendimo būdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaitės trukmės projekte trisdešimt aktyvių, ir iniciatyvių studentų iš Čekijos, Belgijos bei Lietuvos, ne tik turėjo galimybę gilinti žinias dalyvaudami mokymuose apie motyvaciją, CV rašymo ypatumus, atlikdami asmenybės tipo nustatymo testus, bet ir išreikšti savo nuomonę diskusijose gvildenant šalių ekonominės situacijos ir jaunų žmonių nedarbo temas. Aktyvių ir atvirų diskusijų metu dalyviai aptarė šalių darbo rinkų situacijas, jaunimo nedarbo priežastis bei pristatė ir įvertino programas ir priemones, kurių imamasi jų šalių vyriausybės kovodamos su nedarbu.

Jau kelintus metus dalyvauti BEST Kaunas organizuojamuose renginiuose kompanija „Microsoft“ noriai atverė duris veržliems ir aktyviems studentams. Vizito į šią tarptautinę programinės įrangos lyderę metu projekto dalyviai turėjo unikalią galimybę iš arti susipažinti su kompanijos veikla, struktūra bei „Microsoft Lietuva“ filialo atliekamomis funkcijomis. Projekto dalyviai aktyviai domėjosi „Microsoft“ vykdomais konkursais bei mokymo programomis skirtomis būtent studentams - „Microsoft ImagineCup“ bei stažuočių programomis, kurių metu studentai ne tik įgyja daug naudingos patirties, bet esant puikiems darbo rezultatams turi tikimybę įsidarbinti kompanijoje po studijų. „Microsoft“ personalo atrankos specialistai maloniai pristatė projekto dalyviams kompanijos vykdomą darbuotojų atrankos politiką bei kriterijus keliamus darbo ieškančiam jaunimui. Kūrybingumas, drąsa priimant ir įgyvendinant inovatyvias idėjas bei ryžtas kuo geriau įgyvendinti užsibrėžtus tikslus – tai savybės, kuriomis pasižyminti asmenybė neliks nepastebėta verslo pasaulyje.

Projekto „Be active-become attractive“ metu įgyvendintomis veiklomis taip pat buvo siekiama visapusiškai lavinti dalyvių asmeninius įgūdžius, taip juos rengiant darbo rinkai. Siekiant šio tikslo viena iš svarbiausių kutūrinių mainų baigiamųjų veiklų - darbo pokalbio simuliacija. Dalyvių teigimu, šis renginio akcentas padėjo pritaikyti turėtas bei per šį projektą įgytas žinias ir įgūdžius, pasisemti naudingos patirties, o jos jau turintiems - dar kartą išmėginti save atrandant silpnąsias ir stipriąsias puses.

BEST Kaunas nuoširdžiai dėkoja Kauno technologijos universitetui (KTU), KTU Karjeros centrui, UAB „Microsoft Lietuva“ ir KTU Studentų atstovybei už bendradarbiavimą įgyvendinant projektą „Be active-become attractive“. Projektas finansuojamas iš Europos Komisijos remiamos programos „Veiklus jaunimas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: