KTU Karjeros dienos: galimybės kiekvienam. Mokėk pasinaudoti  (0)

„KTU Karjeros dienos“ – kasmetinė įmonių ir studentų kontaktų mugė, kaskart sulaukianti vis daugiau susidomėjimo. Šiais metais į renginį susitikti su studentais atvyks 88 verslo įmonių atstovai, iš jų 28 įmonės renginyje dalyvauja pirmą kartą. Jau aštuntus metus organizuojamą renginį, manoma, aplankys keli tūkstančiai studentų, norinčių betarpiškai pabendrauti ir apsikeisti kontaktais su verslo atstovais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši kontaktų mugė paremta įmonių atstovų ir studentų tiesioginiu dialogu. Anot UAB „Hewlett-Packard“ personalo vadovės Vilmos Bliūdžiūtės, renginyje abi pusės gali pasidalyti patirtimi, apsikeisti nuomonėmis ir kontaktais. „Tikimės naudingos abipusės diskusijos su studentais“, – sakė V. Bliūdžiūtė. Renginyje dalyvaujančios įmonės pasiruošusios bendrauti tiek su studentais, tiek su Universiteto atstovais. „Bus įdomu pakalbėti su studentais ir dėstytojais apie ateities planus ir lūkesčius iš darbdavių“, – sakė pirmą kartą renginyje dalyvausiančios įmonės „Net Frequency“ Projektų padalinio vadovas Paulius Insoda. Kad šis dialogas būtų naudingas. kiekvienas studentas, prieš eidamas į kontaktų mugę, turėtų atlikti namų darbus. „Į renginį reikia ateiti pasiruošus, atsinešti gyvenimo aprašymą, nebijoti bendrauti su įmonės atstovais“, – studentams patarė ne vienus metus renginyje dalyvaujančios įmonės „Philip Morris International“ žmogiškųjų išteklių specialistė Birutė Mockutė. Apie tai, kad verta renginiui pasiruošti kalba ir studentai, kuriems apsilankymas kontaktų mugėje davė apčiuopiamų rezultatų: „Pirmiausia reikia peržiūrėti įmonių sąrašą, išsirinkti ir pasidomėti tomis įmonėmis, kurios atrodo patraukliausios. Pasižiūrėti, gal jos šiuo metu ieško darbuotojų, tada ateiti tarsi į neoficialų darbo pokalbį“, – sakė KTU absolventė Neringa Micevičiūtė. Mergina pridūrė, kad „jokiais būdais negraibstyti tušinukų, pieštukų ar kitų suvenyrų sau ir draugui. Tegul įmonė po pokalbio pati pasiūlo pasiimti.“ Sėkmingai užmezgęs ilgalaikių kontaktų su įmonės atstovais, studentas gali sulaukti patrauklių pasiūlymų nebūtinai tą pačią dieną, bet ir po metų, ar net dvejų. Taip nutiko ir N.  Micevičiūtei – įmonė pasidomėjo, kada studentė baigs mokslus, ir po bakalauro studijų jai paskambino. Pasiūlymo įsidarbinti Vilniuje sulaukusiai merginai teko atsisakyti: „Įstojau į magistrantūrą Kaune, įmonė pasiteiravo, ar galėtų man paskambinti dar po dvejų metų, žinoma, sutikau“, – savo sėkmės istorija dalijosi KTU absolventė. Reikia pabrėžti, kad dalis įmonių į renginį atvyksta susipažinti su būsimais specialistais, nes galvoja apie įmonės ateitį. „Šiuo metu planuojame, kad mūsų įmonė „Philip Morris International“ vasarą dirbti/atlikti praktiką Klaipėdoje ir Vilniuje galės priimti iki 20 studentų: Inžinerinių / techninių tarnybų, Gamybos paslaugų, Logistikos, Informacinių paslaugų, Kokybės užtikrinimo, Žmogiškųjų išteklių ir kituose skyriuose. Darbo/praktikos programos tęsiasi nuo trijų iki dvylikos mėnesių, kurių metu studentai turės galimybę atlikti užduotis tikroje verslo aplinkoje, su profesionalais įgyvendinti konkretų projektą,“ – sakė įmonės atstovė. Dalis renginyje dalyvaujančių įmonių turi konkrečių darbo pasiūlymų ir pildo potencialių darbuotojų duomenų bazę. „Šiuo metu organizacija sparčiai auga ir didina komandos narių skaičių Kauno padalinyje“, – atskleidė UAB „Hewlett-Packard“ atstovė V. Bliūdžiūtė.

Įmonės, siekdamos pritraukti pačių perspektyviausių jaunų specialistų, yra pasiruošusios „užsiauginti“ darbuotojus. „Investuojame į pradedančiuosius, tik ką baigusius mokslus ir ruošiame specialistus patys“, – sakė „Net Frequency“ atstovas P.Insoda. Įmonė įkūrė NFQ Akademiją intensyviems pradedančiųjų specialistų ir paskutinių kursų studentų mokymams. „Norime prisidėti ugdant aukšto lygio specialistus“, – teigė Projektų padalinio vadovas. Įmonės ne tik priima studentus praktikai, kad jie įgytų reikiamų gebėjimų, bet ir prisideda prie studijų kokybės gerinimo.

„Bendraujame su dėstytojais, dalijamės verslo lūkesčiais apie studentų ruošimą, ugdymą, diskutuojame apie dažniausiai pasitaikančias baigusių studentų žinių spragas, mokymo programų trūkumus“, – sakė P. Insoda. Jau ne vienus metus „KTU Karjeros dienose“ dalyvaujanti įmonė UAB „Schneider Electric Lietuva“ glaudžiai bendradarbiauja su Universitetu: „Remiame KTU laboratorijas, kad studentai turėtų visas galimybes tobulėti ir įgyti praktinių žinių. Studentai, susipažinę su „Schneider Electric“ įranga, lengviau gali siekti karjeros mūsų įmonėje.“ Investicijos įmonei atsiperka su kaupu. „Jaučiame stiprų emocinį ryšį su KTU, dauguma „Schneider Electric Lietuva“ darbuotojų yra baigę studijas šiame Universitete“, – atviravo biuro vadovė Indrė Kontautė.

Į „KTU Karjeros dienas“ atvykstančios įmonės nori susipažinti su būsimais specialistais, užmegzti ilgalaikių ryšių ir kurti ateities perspektyvas. Kad betarpiškas bendravimas mugėje duotų puikių rezultatų, kviečiame studentus pasiruošti renginiui. Sėkmingai žengę pirmuosius žingsnius šiandien, galite sulaukti patrauklaus pasiūlymo ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: