„Maxima“ akcijų leidinys: apsipirkite pigiau, įsigykite daugiau  ()

Ne veltui lietuviai yra vadinami taupiais ir sumaniais. Mes mėgstame įsigyti prekių su nuolaida, sutaupyti daugiau nei tikėjomės ir džiaugiamės, gavę du už vieno kainą. Planuojant mėnesio biudžetą galite pastebėti, kad didžiąją dalį išlaidų sudaro maisto produktai ir buitinės chemijos prekės, įsigyjamos prekybos centre. Taigi ką geriausia įtraukti į savo pirkinių krepšelį, kad apsipirktumėte pigiau ir įsigytumėte daugiau? Šiame straipsnyje kalbėsime apie tai kaip „Maxima“ akcijos ir kitų prekybos tinklų nuolaidos gali jums padėti sutaupyti apsiperkant kasdien.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sezoninis kainų svyravimas

Vienas iš veiksnių, leidžiančių sutaupyti perkant maisto produktus, yra atsakingas planavimas. Žinoma, jei biudžetas leidžia, visada galima save palepinti egzotišku vaisiu ar dar neragautu gazuotu gėrimu. Tačiau jei jūsų tikslas – apsipirkti kaip galima taupiau, tuomet verta atkreipti dėmesį į sezoninius kainų svyravimus.

Pavyzdžiui, vienas geriausiai žinomų sezoninių maisto produktų yra mandarinai. Nuo lapkričio pradžios iki sausio vidurio mandarinai parduotuvėse Lietuvoje yra ne tik pigiausi, bet ir skaniausi. Kitu metų laiku jų taip pat galima įsigyti, bet, dažniausiai, jie kainuoja gerokai daugiau, o ir kokybė nebūna tokia puiki. Sezoninius kainų svyravimus lemia produkto auginimo ar gaminimo sąlygos. Pavyzdžiui, kai pas mus žiema, Ispanijoje, Maroke, Turkijoje yra pats mandarinų sezono pikas.

Laikotės griežto meniu? Leiskite sau improvizuoti!

Norėdami sutaupyti laiko ir pinigų, vis daugiau žmonių renkasi planuoti apsipirkimus savaitei į priekį. Tai reiškia, kad savaitei į priekį reikia suplanuoti ir savo meniu. Tai išties geras būdas, norint sumažinti maisto atliekų kiekį (nes prieš pirkdami jau žinote, kokiam tiksliai patiekalui ką naudosite). Taip pat tai gali padėti sutaupyti. Kaip?

O gi prieš pirkdami suplanuotus produktus atkreipkite dėmesį, ką siūlo „Maxima“ akcijos. Nebijokite improvizuoti virtuvėje, nes taip galite ne tik sumažinti išlaidas maistui, bet ir atrasti naujų skonių. Pavyzdžiui, jei šią savaitę suplanavote orkaitėje kepti karšį, įvertinkite, ar jo kaina nėra labai aukšta. Galbūt įsigyti galite kitą žuvį ir panaudoti ją tam pačiam patiekalui ruošti? Garnyrui suplanavote virti ryžius ir gaminti salotas? Čia vėl galite sau leisti šiek tiek improvizuoti – įvertinkite akcijas ir, pavyzdžiui, įsigykite ryžių ilgesniam laikotarpiui. O salotoms ruošti rinkitės sezonines daržoves ir vaisius, kurie šiuo metu yra pigesni.

 

Įvairovė ant jūsų stalo

Ieškant sprendimų, kaip valgyti pigiau, „Maxima“ akcijų leidinys gali padėti sutaupyti ne vieną ir ne du eurus. Sekant įvairias nuolaidas, galima ne tik sutaupyti, bet ir kas savaitę valgyti vis kitus produktus. Tai leis mėgautis nebrangiu ir įvairiu kasdieniu maistu. Pavyzdžiui, prieš apsipirkdami galite patikrinti, kokios akcijos taikomas internete esančiame nuolaidų leidinyje, ir į parduotuvę vykti jau suplanavus, ką įsigysite. Kiekvieną savaitę rasite akcijų skirtingiems vaisiams, daržovėms, taip ne tik sutaupysite, bet ir su maistu gausite skirtingų vitaminų bei kitų būtinų maisto medžiagų.

 

Maitintis ekonomiškai, tai tikrai nereiškia valgyti tik duoną ir kruopas. Protingai planuojant, sekant akcijas ir apsiperkant susidarius tik būtinų maisto produktų sąrašą sutaupyti galima nemažai, o meniu papildyti sezoniniais vaisiais, daržovėmis ir kitais maisto produktais. Jei nesate tikri, ką reikėtų įsigyti kitą kartą apsilankius parduotuvėje – pavartykite internetinį akcijų leidinį ir susidarykite savaitės meniu pagal jį!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: