Strategiškas personalo valdymas – raktas įveikiant sunkmetį  (0)

Nepriklausomos tarptautinės tyrimų kompanijos Forrester Research Inc. pateikiamoje 2009 m. prognozėje nurodoma, jog personalo valdymo klausimas taps esminiu, kai verslo ir valstybinės organizacijos, diegdamos naujas strategijas, bandys susidoroti su ekonominės krizės keliamomis grėsmėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų patirtis rodo, jog būtent personalo valdymo sistemos žmogiškųjų išteklių valdymo profesionalams atveria daug naujų galimybių veikti operatyviai ir strateginiais sprendimais kovoti su krize. Kaip teigia IT bendrovės „DPA programinė įranga“ direktorius Genadijus Gricukas, Lietuvoje pastebima tendencija, jog sprendžiant svarbias problemas, per menkai išnaudojamas turimų darbuotojų potencialas. „Vakarų verslo patirtis rodo, jog šiuo sunkmečiu veiklos sėkmę ir netgi verslo plėtrą labai lemia darbdavių požiūris į darbuotojus, tai yra, kaip jie supranta jų vaidmenį, kuriant verslo vertę. Pavyzdžiu, JAV verslininkai greitai suvokė, kad vien mažinant darbuotojų skaičių, įmonės finansinių rodiklių nepagerinsi. Todėl buvo atsigręžta į modernias personalo valdymo sistemas, kurios daugeliui organizacijų leido tinkamai įvertinti turimą žinių potencialą ir strategiškai išnaudoti kompetencijas, įtraukiant darbuotojus į svarbių sprendimų priėmimo procesus“, - sako G. Gricukas.

IT bendrovės „DPA programinė įranga“ vadovo teigimu, Lietuvoje šiandien pastebima tendencija, jog ekonominio pakilimo metu atsargiai žiūrėję į informacinių technologijų naudą, sunkmečiu verslininkai vis dažniau kreipia savo žvilgsnius į technologijas. Tačiau rinkdamiesi personalo valdymo įrankius verslininkai turi būti budrūs. „Reikia ieškoti spendimo, leidžiančio sukurti personalo valdymo sistemą, kuri būtų priderinama net prie pačios įnoringiausios ir sudėtingiausią valdymo struktūrą turinčios organizacijos. Kitu atveju ne sistema bus derinama prie organizacijos poreikių, bet darbuotojai taps sistemos įkaitas“, - teigia G. Gricukas.

Prieš kurį laiką bendrovė „Tilde IT paskelbė, kad beveik per dvejus metus bus sukurta ir įdiegta speciali tik šiai įmonei tinkanti personalo valdymo sistema. Šios sistemos kūrimo pagrindas bus vienas iš naujausių programinės įrangos sprendimų „ShareSpace“. Priešingai nei dauguma kitų sistemų, ši yra paprastai valdoma ir derinama prie organizacijos poreikių, o ne atvirkščiai. „Tilde IT“ direktorius Vaclovas Pranskūnas teigia, kad šį žingsnį žengti paskatino siekis suderinti skirtingas įmonės veiklas. „Pagrindinė bendrovės veikla yra lokalizavimas – programinės įrangos sulietuvinimas ir pritaikymas vietinei rinkai. Be to, užsiimame ir programinės įrangos kūrimu, įvairiais moksliniais tyrimais, teikiame transliavimo internetu paslaugas. Tai pakankamai specifiškos ir labai skirtingos, tarpusavyje ne visuomet susijusios veiklos, todėl ir tokių personalo valdymo sistemų, kurios mums būtų tinkamos, kol kas nėra sukurtų. Nusprendėme patys kurti ir diegti vientisą personalo valdymo sistemą, kuri šiandien yra būtina, norint padidinti įmonės vidinį potencialą ir konkurencingumą“, - sako V. Pranskūnas. Į sau tinkamos personalo sistemos sukūrimą „Tilde IT“ ketina investuoti beveik 600 tūkst. litų, iš kurių beveik 480 tūkst. litų sudarys ES lėšos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: