Psichologai atskleidė pačią efektyviausią flirto techniką – teigia, kad ji veikia beveik visada  (1)

Norvegijos mokslo ir technologijų universiteto psichologai teigia nustatę veiksmingiausias flirto technikas vyrams ir moterims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai, savo išvadas paskelbę žurnale „Evolutionary Psychology“, tyrė JAV ir Norvegijos koledžų studentus, kurie visi buvo heteroseksualūs. Savanoriams dalyviams buvo išsiųsti klausimynai, kuriuose jų buvo prašoma įvertinti, kiek veiksmingi yra 40 skirtingų flirto būdų, kai ieškoma trumpalaikių ar ilgalaikių santykių. Tyrėjai taip pat vertino pačių dalyvių ekstravertiškumo lygį, amžių, religingumą, norą užmegzti santykius ir išvaizdą.

„Tai, kas veiksmingiausia, priklauso nuo lyties ir nuo to, ar flirto tikslas yra užmegzti ilgalaikius, ar trumpalaikius santykius“, – pranešime spaudai aiškino Norvegijos mokslo ir technologijų universiteto psichologijos profesorius Leifas Edwardas Ottesenas Kennairis.

Moterims, siekiančioms trumpalaikių santykių – pavyzdžiui, trumpalaikio romano ar vienos nakties nuotykio – veiksmingiausia flirto technika buvo artimo fizinio kontakto inicijavimas.

Pasak L.Keinner, tokiose situacijose nepakanka inicijuoti vien draugiško kontakto, pavyzdžiui, apkabinimo ar draugiško bučinio į skruostą – todėl moterims, norinčioms greitai užmegzti trumpalaikį romaną, geriau naudoti ženklus, pabrėžiančius atvirumą seksualiniams santykiams: pavyzdžiui, glaustytis prie potencialaus partnerio, užmegzti kūno kontaktą.

Trumpalaikių romanų ieškantys vyrai siekdami sužavėti moteris negalėtų pasikliauti tik viena technika, pastebi mokslininkai.

 

„Taktikos, kurios buvo įvertintos kaip veiksmingiausios moterims, norinčioms užmegzti vienos nakties romaną, buvo išimtinai seksualinės arba fizinės, – tyrime rašo komanda. – Priešingai, vyrai buvo vertinami kaip potencialesni partneriai, jei jie, be fizinės ir seksualinės taktikos, taip pat šypsojosi, rodė susidomėjimą pokalbiais, žarstė komplimentus ir prajuokindavo moteris“.

Komanda nustatė, kad vyrams, siekiantiems ilgalaikių santykių, geriausiai veikia „dosnumo ir noro įsipareigoti ženklai“.

Vis dėlto, buvo vienas flirto tipas, kuris pasirodė esąs visuotinai veiksmingas – t. y. humoras.

 

„Juokas ar kikenimas iš kito žmogaus juokelių yra veiksminga flirto taktika abiejų lyčių atstovams“, – teigė L.Kennair. Tai galiojo visiems JAV ir Norvegijos tyrimo dalyviams.

„Veiksminga ne tik sugebėti prajuokinti. Moteris mano, kad labai svarbu savo potencialiam partneriui parodyti, jog manote, kad jis yra juokingas“, – pridūrė tyrimo bendraautorė Rebecca Burch.

Jei jums sunku būti prajuokinti kitus, L.Kennair rekomenduoja pradėti nuo kitos veiksmingos technikos – šypsenos ir akių kontakto – ir tik po to dirbti su kitais flirtavimo įgūdžiais.

Parengta pagal „IFLScience“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai (1)