Bendradarbiavimas tarp Garmin ir Leideno universiteto tikisi numatyti depresiją, kad užkirstų jai kelią ateityje  ()

Šiandien, Pasaulinę Psichinės sveikatos dieną, labai svarbu kalbėti apie tai, kaip galime padėti depresiją patiriantiems žmonėms. O jeigu būtų įmanoma numatyti ir įspėti dėl depresijos taip, kaip numatome atšiaurų orą? Perkūnijos nėra numatomos jų pagausėjimu. Taip pastaruoju metu mes numatome depresiją – stebint simptomus laikui bėgant. Vietoj to meteorologai stebi ypatumus ir aplinkos svyravimus nurodydami artėjančius pokyčius, kad įspėtų žmones ir jie galėtų ruoštis artėjančiai audrai. Panašiu būdu Leideno universiteto tyrėjai stebi dalyvių daugiamodalinius duomenis, kad padėtų identifikuoti ankstyvuosius įspėjamuosius depresijos epizodų požymius siekdami anksti ir asmeniškai lengvai užtikrinti prevenciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Depresija yra dažna ir sekinanti bėda. Turint omeny, kad tik 50 % pacientų pagerėja po pradinio gydymo, ekspertai sutaria, kad prevencija yra efektyviausias būdas pakeisti pasaulinę depresijos ligos naštą. WARN-D 5 metų trukmės tyrimas, vadovaujamas docento dr. Eiko Friedʾo Leideno universitete naudoja Garmin vívosmart® 4 fizinio pasirengimo stebėjimo prietaisą, kad stebėtų 2000 studentų Nyderlanduose, ar jie patiria įspėjamuosius požymius artėjant depresijai. Tai galėtų padėti užkirsti jai kelią ateityje.

Studijos gali būti įtemptas laikotarpis, o kai kurie studentai mokydamiesi patiria psichikos sveikatos problemų, pavyzdžiui, depresiją. Kad geriau būtų galima suprasti šiuos stresą sukeliančius veiksnius ir patirtis, šis tyrimas yra vienas iš pirmųjų pasaulyje, kuris išties susitelkia į studentų kasdienybę, naudojant išmaniuosius telefonus ir Garmin kūno rengybos pasirengimo stebėjimo prietaisus kaip būdus rinkti duomenis. Surinkti duomenys padės tyrėjams sukurti asmeninę ankstyvojo įspėjimo sistemą WARN-D, kuri būtų prieinama nemokamai kaip išmaniojo telefono programėlė.

Garmin vaidmuo sveikatos ir aktyvumo stebėjimo srityje

Tyrėjai daugelį metų stebi dalyvius ir, remdamiesi surinktais duomenimis, bando nuspėti artėjančius depresijos epizodus. Dėl to dalyviai nešioja Garmin vívosmart® 4 kūno rengybos pasirengimo stebėjimo prietaisą visą parą, išmaniajame telefone pirmuosius 3 mėnesius kasdien atsako į klausimus ir sinchronizuoja savo duomenis naudodami Garmin Connect™ išmaniojo telefono programėlę. Garmin Health API surenka duomenis ir perduoda juos tyrimo komandai per Fitrockr platformą. vívosmart® 4 kūno rengybos pasirengimo stebėjimo prietaisas stebės miego fazes ir trukmę, aktyvumą, širdies ritmą, stresą ir Body Battery™. Tyrėjai mano, kad būtent miego duomenys gali padėti nuspėti artėjančius psichikos sveikatos sutrikimus.

 

Leideno universiteto tyrėjams už prieinamą kainą Garmin pasiūlė technologijų paketą, kuris atitinka griežtus Europos privatumo įstatymus. Tai labai svarbu dirbant su neskelbtinais asmens duomenimis.

Fitrockr yra Digital Rebels GmbH, Berlyne įsikūrusios programinės įrangos bendrovės, gaminių rinkinys. Jo tyrimo ir analizės platforma leidžia organizacijoms lengvai tvarkyti ir sinchronizuoti Garmin išmaniuosius laikrodžius su prieiga prie didelės raiškos neapdorotų duomenų, nepriklausomos duomenų prieglobos, realiu laiku srautiniu būdu perduodamų duomenų ir tiesioginės analizės bei eksporto. Fitrockr yra vienas iš Garmin Health API ir SDK labiausiai integruotų technologijų įgyvendinimų, suteikiantis Garmin Health bendrus sprendimus nuo 2018 metų.

 

Daugiau informacijos rasite apsilankę Fitrockr puslapyje www.fitrockr.com arba, norėdami sužinoti daugiau apie Garmin Health Sveikatos sprendimus verslui, apsilankykite www.garmin.com/health.

Garmin Health ir Fitrockr taip pat didžiuojasi, kad remia novatoriškus mokslinius tyrimus per dotacijų programas, suteikiančias įrankius atlikti mokslinius tyrimus, pagrįstus Garmin išmaniųjų laikrodžių sveikatos duomenimis. Ar tai būtų didelės raiškos neapdoroti duomenys, nepriklausoma duomenų priegloba ar visapusis dėvimojo įrenginio valdymas, Garmin gaminiai padeda tobulinti sveikatos tyrimų sritis tvariuoju būdu.

Kad atkreiptų didesnį dėmesį į psichinės sveikatos problemas ir padidintų apie jas supratimą Pasaulinei psichinės sveikatos dienai, Garmin sukūrė naują ženklelį, kurį galima gauti savo aktyviomis veiklomis.

Užsiimant bet kuriomis jūsų pasirinktomis veiklomis nuo spalio 8 iki 14 dienos, kurios kartu užimtų 150 minučių, galėsite gauti šį Garmin ženklelį.

 

Daugiau apie Garmin sveikos gyvensenos mokslas: www.garmin.com/lt-LT/garmin-technology/health-science/.

Garmin gaminiai, specialiai sukurti naudoti lauke, pakeitė visų lygių bei gebėjimų bėgikų, dviratininkų, plaukikų ir kitų sportininkų gyvenimus. Įsipareigodama kurti technologijas, padedančias žmonėms gyventi aktyviai ir įgyvendinti visas savo galimybes, Garmin tiki, kad kiekviena diena yra nauja galimybė pranokti vakarykštę. Jau daugiau nei 30 metų Garmin pirmauja kurdama pažangius GPS navigacijos ir belaidžius prietaisus žmonėms, norintiems gyventi aktyviai. Garmin daugiausia dėmesio skiria penkioms sritims: automobilių, aviacijos, kūno rengybos, laivybos ir aktyvaus laisvalaikio. Daugiau informacijos pateikiama žiniasklaidai skirtoje Garmin interneto svetainės dalyje: https://newsroom.garmin.com/newsroom/.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: