Šventas, bet nesveikas faraonų maistas  (2)

Mokslininkai išsiaiškino, kad Senovės Egipto dievams aukojamas maistas, kurį vėliau suvalgydavo žyniai ir jų šeimos, buvo itin riebūs. Todėl aukščiausiajai kastai šis valgis vietoje nemirtingumo garantavo ankstyvą mirtį, rašo Dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perskaičius hieroglifus ant senovės šventyklų sienų ir atlikus kompiuterinį mumifikuotų žynių palaikų rentgeną, paaiškėjo, kad jie turėjo rimtus arterijų pažeidimus ir sirgo širdies ligomis. Naujausi hieroglifų vertimai parodė ir šių susirgimų priežastis. Senovės egiptiečiai tris kartus per dieną rengė prabangias vaišes iš jautienos, paukštienos, duonos, vaisių, pyragų, vyno ir alaus. Šie patiekalai, kuriuose gausu sočiųjų riebalų, buvo aukojami dievams, o vėliau paprasčiausiai suvalgomi. Tokia nesveika mityba pasižymėjo Senovės Egipto valdantieji sluoksnai. Atlikus 16 žynių palaikų rentgeną, paaiškėjo, kad devynių iš jų kraujagyslės buvo užkalkėjusios. Profesorius Rosalie Davidas iš Mančesterio universiteto sakė, kad pažeistos arterijos rodo, jog nesveika mityba yra ne tik šiuolaikinė problema. Vis dėlto paprasti egiptiečiai valgė vegetariškai ir panašiomis ligomis nesiskundė.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(2)
(1)
(0)

Komentarai (2)