Benardydamas jūroje italas pastebėjo „kažką metalinio“: paaiškėjo, kad tai – neįtikėtinas lobis (Foto, Video)  ()

Italijos kultūros ministerija pranešė, kad netoli Sardinijos krantų italų naras, pastebėjęs kažką metalinio, aptiko dešimtis tūkstančių romėnų bronzinių monetų, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai vyras įspėjo valdžios institucijas, meno apsaugos būrio narai ir ministerijos povandeninės archeologijos departamento narai buvo nusiųsti ištirti radinį. Monetos, datuojamos IV a. pirmąja puse, buvo rastos tarp jūros žolių netoli Viduržemio jūros salos šiaurės rytinio kranto.

Tikslios pirminio pastebėjimo datos ministerija neatskleidė, tačiau tai buvo netoli Arzachenos miesto. Iki šiol rastų monetų skaičius dar nustatinėjamas, nes šiuo metu jos rūšiuojamos. Manoma, kad monetų yra mažiausiai 30 tūkst., tačiau jų skaičius gali siekti ir 50 tūkst., rašo „The Guardian“.

Rastos senovės romėnų monetos vadinamos foliais – bronzinė moneta, įvesta apie 294 m. po Kr. vykdant buvusio Romos imperatoriaus Diokletiano pinigų reformą.

 

Stebėtina, kad visos monetos yra išskirtinės ir retos būklės. Pasak ministerijos, net ant keleto pažeistų monetų išliko įskaitomi užrašai.

 

Ministerijos teigimu, dauguma monetų buvo rastos smėlėtame plote tarp jūros žolių ir paplūdimio, o tai leidžia daryti prielaidą, kad netoliese yra sudužusių laivų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()