Kraupus radinys. Palaidotas 400 metų. Kas išniro iš ledyno (Foto)  ()

Mokslininkai tirpstančiuose Šveicarijos ir Italijos ledynuose ieško artefaktų, kurie anksčiau buvo palaidoti po sniego ir ledo sluoksniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teodulio ledyne Šveicarijos Alpėse rasti 400 metų senumo turtingo keliautojo palaikai. Vyras plonais odiniais batais keliavo su daugybe monetų, ginklų ir galbūt mulų. Apie tai rašo „Business Insider“.

Aukštai Alpėse, žemiau ikoniškojo ir įspūdingojo Materhorno, yra klastinga perėja tarp dabartinės Šveicarijos ir Italijos.

1984 m. ledynui atsitraukus, atsivėrė netikėtas ir kraupus radinys – vyro palaikai, kuriuos aptiko žygeiviai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! 2in1 multimetras ir termovizorius, pjūklas, elektrinis dviratis, 3in1 mikrofonas vlogeriams ir kt. (Video)
2587 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

2) „Drillpro AMNVOLT TF1 (Pro)“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

3) „VIOLEWORKS“ - 1200W galios akumuliatorinis pjūklas su 1 arba 2 baterijomis, 2 grandinėmis

4) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

5) „ONESPORT OT18“ - el. dviratis, 250W, išimama 36V 14,4Ah baterija, 26 colių ratai, APP ir kt.

6) „BlitzWolf BW-SX31“ - 3in1 belaidis „Lavalier“ mikrofonas

Išsamiau

Radinio vietoje rasta kaukolė rudais plaukais, šilko drabužių likučiai, stiklinės sagos, skustuvas, keli peiliai, beveik 200 monetų, papuošalai, durklas, kardas ir ginklas. Visi šie daiktai datuojami maždaug 1600 m. Be to, netoliese buvo ir dviejų mulų palaikai, nors neaišku, ar jie priklausė būtent šiam keliautojui.

 

„Tai ne koviniai ginklai, o apeiginiai įrankiai, kuriuos turėjo turtingieji. Taip pat aišku, kad drabužiai priklausė ne kariui", – sakė Valė istorijos muziejaus Šveicarijos Alpėse kuratorius Pierre'as-Yves'as Nicodas.

Be to, sužalojimų pėdsakų ant kaulų neaptikta, todėl vyras akivaizdžiai nebuvo apvogtas. Archeologai mano, kad jis greičiausiai buvo pirklys ir žuvo netyčia, galbūt įkritęs į ledyno plyšį arba dėl nepalankaus aplinkybių sutapimo.

 

Beje, pastaruoju metu Alpėse klesti nauja mokslo šaka – ledyninė archeologija. Pastaruosius keturis dešimtmečius mokslininkai keliauja per tirpstančius Šveicarijos ir Italijos ledynus, ieškodami artefaktų, kurie anksčiau buvo palaidoti po sniego ir ledo sluoksniais.

Teodulio perėja kadaise buvo populiarus maršrutas iš Valė regiono šiuolaikinėje Šveicarijoje į Aostos slėnį Italijoje, todėl ten galima rasti daug senovinių artefaktų, turinčių mokslinę vertę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()