Gali būti ir daugiau. Prie Didžiosios Gizos piramidės aptikta paslaptinga anomalija (Foto)  (1)

Gizoje archeologai 2–11 metrų gylyje po žeme aptiko netyrinėtus statinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai dar nežino, su kuo konkrečiai jie susidūrė, tačiau įtaria, kad požeminių statinių gali rasti ir daugiau.

Higaši Nippon tarptautinio universiteto, Tohoku universiteto (abu Japonija) ir Nacionalinio astronomijos ir geofizikos tyrimų instituto (Egiptas) archeologai padarė neįprastą atradimą netoli garsiųjų Gizos piramidžių Egipte. Jie po žeme aptiko L ​​formos struktūrą ir kitas anomalijas, kurios gali rodyti iki šiol nežinomų palaidojimų buvimą, rašo „HeritageDaily“.

Tyrimas vyko Vakarų kapinėse, dar žinomose kaip Vakarų Gizos laukas, esančime į vakarus nuo Didžiosios Gizos piramidės. Šioje teritorijoje yra mažesnės kapinės su mastabų eilėmis ir paslėptomis struktūromis po žeme.

[Vokietija] Fantastiškos kainos kolonėlė! 100W, 4 garsiakalbiai su galingais žemais, RGB šviesos, milžiniška baterija, BT5.2 ir kt. (Video, „ZEALOT S78“)
2972 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Puikios savybės

Išsamiau

 

Mastabos yra senovės kapai, kuriuose laidoti svarbūs asmenys, pavyzdžiui, karališkosios šeimos nariai ir aukšto rango karininkai. Paprastai jos buvo statomos iš kalkakmenio arba neapdorotų plytų. Jos turėjo plokščią stogą ir stačiakampę formą. Viduje buvo vertikali šachta, vedanti į požeminę kamerą, kurioje buvo laidojami mirusieji.

Naudodami žemės skenavimo radarą (Ground-penetrating radar, GPR) ir elektrinės varžos tomografiją (Electrical resistivity tomography, ERT), archeologai rado netikėtą objektą maždaug 2 metrų gylyje, tiesiai į pietus nuo mastabos G4000: L formos konstrukciją, užpildytą smėliu. Ši konstrukcija galėjo būti įėjimo tunelis, vedantis į gilesnę kapo dalį.

 

Dar neįprastesnės buvo anomalijos, rastos giliau po žeme – 3,5–5 metrų gylyje, o kai kurios jų siekė ir 11 metrų gylį. Šios anomalijos rodo vertikalių kalkakmenio sienų ar šachtų, vedančių į kitą laidojimo struktūrą, buvimą.

Tyrėjai paaiškino, kad šios anomalijos gali rodyti reikšmingų archeologinių vietovių buvimą. Jie įtaria, kad čia gali būti net daugiau radinių, nei rado ankstesnio nuskaitymo metu.

Nors jiems nepavyko nustatyti tikslaus anomalijų pobūdžio, jie mano, kad jos gali būti didelio požeminio laidojimo komplekso dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)