Kai gyvenimas kaip muilo opera - Moncos vienuolė dukart gimdė, o vėliau įsivėlė į nužudymą  ()

Marianna de Leyva y Marino gimė 1575 metais. Vos sulaukusi 13 metų ji buvo priversta stoti į vienuolyną. Ji to nenorėjo, tačiau jos tėvas ją tiesiog privertė. Ir tai - tik mažiausiai keistos Moncos vienuolės gyvenimo detalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tapusi vienuole Marianna tapo sese Virginia Maria. 1597 metais ji jau dirbo mokytoja mergaičių mokykloje. Čia Maria susipažino su aristokratu Giovanni Paolo Osio. Tuo metu sesuo Maria buvo pakankamai turtinga ir įtakinga, tačiau jos gyvenime kažko trūko. Ji užmezgė santykius su Osio - iš pradžių keitėsi laiškais, o vėliau ėmė ir susitikinėti.

Sesuo Maria mylėjo Osio. Teigiama, kad savo kūniškus geismus ji bandė slopinti labai šlykščiomis priemonėmis - nors, greičiausiai, tai tik gandai, pasakojama, kad ji valgė žmogaus išmatas. 1602 metais sesuo Maria pagimdė vaiką, kuris neišgyveno. Po to jos ir Osio santykiai trumpam nutrūko, bet pora vėl ėmė susitikinėti ir 1603 metais sesuo Maria vėl buvo nėščia.

Vienuolei gimė mergaitė. Osio tik 1605 metais pripažino, kad Alma Francesca Margherita yra jo dukra, tačiau nuo visuomenės buvo slepiama, kas yra vaiko motina. Žinoma, kitos vienuolės neišvengiamai žinojo apie poros santykius ir sesers Marios vaiką. 1606 metais viena vienuolė ėmė grasinti visiems papasakoti apie šiuos skandalingus santykius. Osio, su Marios ir kitų vienuolių leidimu, ją nužudė.

Žmogžudystė buvo slepiama - viešai kalbėta, kad dingusi vienuolė pabėgo. Tačiau tuomet Osio teko nužudyti ir kalvį, kuris jam buvo pagaminęs vienuolyno raktą. To pakako, kad žmonės jau garsiai imtų kalbėti apie tai, kas vyksta - Osio ir sesers Marios santykiai buvo aptariami viešai. Garsas pasiekė ir Milano gubernatorių, kuris nurodė suimti Osio. 1607 metais aristokratas buvo uždarytas į kalėjimą, iš kurio vėliau paspruko. Jam buvo skirta mirties bausmė, kuri taip ir nebuvo įvykdyta, nes besislapstantį Osio nužudė vienas iš jo draugų.

Sesuo Virginia Maria irgi stojo prieš teismą. Ne tik dėl žmogžudystės, bet ir dėl to, kad būdama vienuolė palaikė artimus santykius su vyru. Kankinama ji viską pripažino. Ji buvo priversta papasakoti ir apie žmonės, kurie padėjo porai. Už savo nusikaltimus 1608 metais ji 13 metų buvo uždaryta vienuolyne be teisės palikti jo teritoriją.

Sesers Marios istorija iki šių dienų išliko, nes buvo ne kartą aprašyta. 20 amžiuje ši istorija ne kartą vaizduota itališkuose filmuose. Juose ši nelaiminga istorija yra uždraustos meilės melodrama, persipynusi su prievarta, intrigomis ir, žinoma, žmogžudystėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(11)
(-4)

Komentarai ()