„100 kartų baisiau.“ Kaip „Titanikas“ iš tikrųjų galėjo nuskęsti. Skelbiamas kraupus video  ()

„Titanikas“ – tai prabangus vandenyno laineris, kuris tragiškai nuskendo 1912 m. balandžio 15 d. naktį, atsitrenkęs į ledkalnį. Naujas avarijos modeliavimas sukėlė ginčų internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš socialinių tinklų vartotojų sukūrė simuliaciją, kaip iš tikrųjų galėjo atrodyti lemtinga naktis, kai nuskendo „Titanikas“. Daugelis žiūrovų teigė, kad ši situacija yra daug baugesnė nei originalas. Klipas buvo paskelbtas soc. tinkle X.

„Titanikas“ tapo kultiniu filmu, bet ar tiksliai atspindi, kaip viskas vyko iš tikrųjų? Pagal internete paskelbtą kraupų modeliavimą akivaizdu, kad viskas skyrėsi nuo filmo adaptacijos, nes viskas buvo daug baisiau, nei kas nors galėjo įsivaizduoti. Tačiau kai kurie žmonės teigia, kad net šis modeliavimas nėra tikslus.

„The Mirror“ pažymi, kad paties Jameso Camerono („Titaniko“ režisieriaus) prisipažinimu, jis šį įvykį interpretavo, nepaisant to, kad stengėsi jį atvaizduoti kuo tiksliau. Tam jam padėjo inžinierių ir mokslininkų komanda. Tačiau X vartotojas, turintis slapyvardį „Science girl“, atskleidė, kaip jis manė, kad laivas iš tikrųjų nuskendo.

Modeliavimas parodė, kaip, žmonių nuomone, atrodė „Titaniko“ nuskendimas, su tuo, kaip jis tariamai atrodė realybėje. Pirmoje vaizdo įrašo dalyje dangus buvo apšviestas ir viskas buvo aiškiai matoma. Atrodė, kad tai žvaigždėta naktis, o Mėnulis visiškai apšvietė dangų. Tačiau 1912 m. balandžio 15 d. naktį, anot video autoriaus, stojo visiška tamsa ir matėsi tik blanki šviesa laivo viduje.

 

 

Vaizdo įrašas, suredaguotas pagal „baisią“ „Fall Out Boy“ dainos „Centuries“ versiją, išgąsdino socialinių tinklų vartotojus ir privertė juos jaustis labai nepatogiai. Tačiau buvo manančių, kad viskas buvo ne taip.

„Ši tamsa, šitas siaubas, šis skausmas, ši baimė“, „Oho, tamsoje 100 kartų baisiau“, „Ne, nuo vandens atsispindintys spinduliai suteikė šiek tiek šviesos. Tikrai ne taip ryškiai kaip pirmame klipe, bet ne taip juoda kaip antrame“, - rašė įrašo komentatoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(24)
(-19)

Komentarai ()