Gyvybės atsiradimo raktas: tyrėjai atskleidžia aromatinių molekulių atsiradimo paslaptis  ()

Gyvybės atsiradimo Žemėje klausimas ne mažiau aktualus nei nežemiškų gyvybės formų paieškos ir neatskiriamai su tuo susijęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Nature Astronomy publikuotame straipsnyje Havajų universiteto Mānoa mokslininkai atskleidžia, kaip gyvybės užsimezgimui svarbios molekulės gali susidaryti kosmose. Tai gali nušviesti gyvybės atsiradimą Žemėje.

Kalbama apie azoto turinčias aromatines molekules, jų yra svarbiose biomolekulėse, pavyzdžiui, aminorūgštyse, nukleininėse rūgštyse (RNR ir DNR) ir vitaminuose.

[Vokietija] Fantastiškos kainos kolonėlė! 100W, 4 garsiakalbiai su galingais žemais, RGB šviesos, milžiniška baterija, BT5.2 ir kt. (Video, „ZEALOT S78“)
2840 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Puikios savybės

Išsamiau

 

Panaudodami molekulinius spindulius, chemikai atkūrė Tauro Molekulinio Debesies aplinką (tarpžvaigždinių dujų ir dulkių sutankėjimo regionas Tauro žvaigždyne, kur aktyviai formuojasi naujos žvaigždės) ir Titano atmosferą (kuri primena anksti Žemėje buvusias sąlygas dėl azoto gausos ir metano).

Jiems pavyko identifikuoti fundamentalius struktūrinius aromatinių molekulių vienetus, kurie atveria naują DNR ir RNR statybinių blokų formavimosi kosmose galimybių supratimą. Tai yra, gyvybės ingredientai galėjo rastis visoje galaktikoje.

 

„Tyrimas rodo, kad azoto turinčios aromatinės molekulės, — piridinas, piridinilas ir (izo)chinolinas — galėjo susidaryti aplinkose, panašiose į buvusias Žemės jaunystėje. Šių molekulių formavimosi supratimas gyvybiškai svarbus gyvybės atsiradimo paslapčiai įminti“, — sakė tyrimo vadovas Ralfas Kaiseris.


naukatv.ru




(6)
(1)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: