Kodėl moterys Pietų Amerikoje nešioja vyriškus mažus katiliukus?  ()

Pietų Amerikos moterys su mažomis skrybėlėmis – šį vaizdinį esate matę daugelis. Bet iš kur Pietų Amerikoje atsirado britiškas vyriškas galvos apdangalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katiliukas (bowler hat) – kieta fetrinė skrybėlė su aptakiu viršumi. Katiliukas buvo sukurtas 1849 m. Londono skrybėlininkų Thomas‘o ir Williamo Bowlerio.

Jis tradiciškai buvo dėvimas su pusiau oficialia ir neformalia apranga. Katiliukai, apsauginės ir patvarios skrybėlės, XIX amžiaus antroje pusėje buvo populiarios tarp britų, airių ir amerikiečių darbininkų klasių, o vėliau – tarp viduriniosios ir aukštesnės klasės Jungtinėje Karalystėje, Airijoje ir rytinėje Jungtinių Valstijų pakrantėje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Energijos stotelės, palapinės, monitorių šviesų juostos, išmanieji nuotraukų/video rėmeliai, dulkių siurbliai ir kt. (Video)
2637 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-23/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FlashFish P66“ - 260W, 288Wh, portabili energijos stotelė

2) „iMars“ - rankinis dulkių siurblys

3) „BlitzMax BM-ES1“ - monitoriaus šviesos juosta

4) „MUDIRO EW-S05“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

5) „Frameo“ - išmanieji nuotraukų/video rėmeliai

6) Palapinių rinkiniai - skirti 2-4 asmenims

Išsamiau

Pietų Amerikoje katiliukus, ispaniškai vadinamus bombín, kečujų ir aimarų moterys nešioja nuo XX a. 3-ojo dešimtmečio, kai juos į Boliviją atvežė britų geležinkelių darbuotojai.

Pasakojama, kad kai katiliukai buvo pristatyti į Pietų Ameriką, paaiškėjo, kad jie per maži britų geležinkelių darbuotojų galvoms. Britai bandė įtikinti juos dėvėti Bolivijos vyrus, bet nesėkmingai.

Kad neprarastų savo prekių, britai atkreipė dėmesį į moteris. Iš pradžių jos nebuvo tokios pozityvios, kai pamatė šias savotiškas, mažas skrybėles, kurios laikosi tik ant viršugalvio. Taigi, britai sukūrė istoriją, kurią pasakojo Bolivijos moterims. Pasak istorijos, visos madingos Europos moterys nešiojo šias skrybėles ir tai buvo absoliutus „turiu turėti!“, kaip sakytume šiais laikais. Kaip jau atspėjote, katiliukai prigijo.

 

Šiais laikais katiliukas yra Bolivijos nacionalinis pasididžiavimas ir neatsiejama tradicinio moteriško drabužio dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()