Į Lietuvą atvyksta žymiausi mokslo pasaulio atstovai. Susitikti su jais gali kiekvienas  ()

Kovo 17-20 dienomis Vilniuje vyks fiziniams ir gamtos mokslams skirta konferencija „Open Readings 2020”. Kadaise Vilniaus universitete prasidėjusi kaip laisvieji skaitymai per 63 metus „Open Readings” išaugo į tarptautinę konferenciją, kurioje kasmet pranešimus skaito žymiausios mokslo žvaigždės iš viso pasaulio, o jų pasiklausyti ir pasidalinti savo idėjomis bei darbais susirenka daugiau nei 400 studentų bei jaunųjų mokslininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Open Readings” kasmet į Lietuvą pritraukia žymiausius mokslo atstovus. Tad šių metų renginys nėra išimtis. Viena didžiausių konferencijos žvaigždžių – fizikos profesorius iš Australijos – Chennupati Jagadish, kurio tyrimai apima neuromokslą, neurotechnologijas, sudėtinių puslaidininkių optoelektroniką bei nanotechnologijas. C. Jagadish yra daugiau kaip 900 mokslinių darbų autorius / bendraautorius.

Tai - išskirtinis žmogus mokslo pasaulye, turintis ne vieną apdovanojimą, vienas jų - UNESCO medalis už indėlį į nanomokslų ir nanotechnologijų plėtrą. Jis - Australijos mokslo akademijos viceprezidentas bei fizinių mokslų sekretorius, kuris savo sukaupta patirtimi pasiruošęs pasidalinti su „Open Readings 2020“ konferencijos dalyviais.

Be Chennupati Jagadish, šiais metais savo moksline patirtimi dalinsis dar septyni pasaulinio lygio kviestiniai pranešėjai:

Klaus-Dieter Kreuer – Vokietijoje esančio Štutgarto Universiteto Chemijos profesorius. Kreuer tyrimai skirti plėtoti medžiagas, taikomas elektrochemijoje.

Chihaya Adachi – Japonijos Kyushu Universiteto direktorius, dirbantis organinės elektronikos srityje. Ch. Adachi pripažintas vienu geriausių šios srities inovatorių, kurio svarbiausi pasiekimai gauti plėtojant medžiagas, skirtas organiniams šviestukams (OLED). (Lektoriaus vizitą remia SPIE)

Boris Chichkov – Hannover lazerių centre esančio Nanotechnologijų skyriaus vadovas iš Vokietijos. Viena įdomiausių profesoriaus tyrimo sričių yra lazerinis gyvų ląstelių ir audinių spausdinimas. (Lektoriaus vizitą remia UAB „Ekspla”)

Mikhail Belkin – Walter Schottky Institute dirbančios tyrimų grupės vadovas iš Vokietijos.  Dr. M. Belkin tyrimai apima vidurinės Infraraudonosios ir Terahercų srities fotoniką, optoelektroniką ir netiesinę optiką. (Lektoriaus vizitą remia UAB „Brolis Semiconductors”)

Mihir Pendharkar – Jaunasis mokslininkas iš JAV Santa Barbara esančio Californijos Universiteto. M. Pendharkar tyrimai skirti Majorana kvazidalelėms, kurios pasitarnautų topologinių kvantinių kompiuterių kūrime.

Laura Na Liu – Vokietijoje esančio Kirchhoff Fizikos Instituto profesorė. Liu tyrimų spektras gana platus, apimantis nanofotoniką, biologiją ir chemiją. (Lektorės vizitą remia UAB „Light Conversion”)

Hubert Halbritter, atstovaujantis vokiečių įmonę „Osram Opto Semiconductors” pristatys įmonės vystomas puslaidininkines technologijas, jų taikymą išmaniajame apšvietime, autonominiuose prietaisuose, jutikliuose ir kt.

Šįkart „Open Readings” konferenciją papildys kelios naujienos. Viena jų – renginio dalyvių pietūs su aukštųjų technologijų įmonių atstovais (Lunch with Industry). Į pietus iš anksto užsiregistravę dalyviai turės galimybę išgirsti apie Lietuvos bei užsienio įmonių veiklas, gauti naudingus kontaktus ir sužinoti apie įsidarbinimo bei bendradarbiavimo galimybes. Registracija į pietus su įmonėmis bus paskelbta jau netrukus.

Taip pat, šių metų konferencijoje laukiami ir moksleiviai. Apie mokslinę karjerą svarstantys mokiniai vienai dienai galės pasijusti tikrais mokslininkais. Su gamtos mokslais susijusius tyrimus atlikę mokiniai kviečiami pristatyti gautus rezultatus ir pasidalinti idėjomis su kitais konferencijos dalyviais. Tikimasi, jog tokia praktika paskatintų Lietuvos jaunimą rinktis gamtos mokslų studijas.

Konferencijos atidarymas neapsieis ir be diskusijos, kurios metu 2019 ir 2020 metais „Metų mokslo žmogaus” apdovanojimus pelnę neuromokslininkė dr. Urtė Neniškytė bei chemikas dr. Aurimas Vyšniauskas pasidalins savo sėkmės istorijomis.

Visas keturias dienas (kovo 17-20 d.) „Open Readings“ vyks Saulėtekio slėnyje esančiame moderniame Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre (NFTMC). Konferencija nemokama, o joje laukiami visi, besidomintys mokslu ir norintys pasiklausyti pranešimų. Tad kviečiame Jus registruotis į 63-ąją tarptautinę fizinių bei gamtos mokslų studentų ir jaunųjų mokslininkų „Open Readings“ konferenciją ir nepraleiskite progos pasidalinti savo atradimais ir idėjomis su keliais šimtais studentų ir jaunųjų mokslininkų!

„Open Readings“ konferencijos organizatoriai: Vilniaus universiteto Fizikos fakultetas, Valstybinių tyrimų institutas Fizinių ir Technologijos mokslų centras, SPIE Student Chapter of Vilnius University, OSA Student Chapter of Vilnius University and European Physical Society Young Minds Section of Vilnius.

Dėmesio! Registracija pratęsiama iki vasario 8 d. 

Nepamirškite registruodamiesi pasilikti laiko rezervą. Tai yra svarbu, nes konferencijos tezės turi būti parengtos pagal pateiktą šabloną. Reikalavimų neatitinkančios tezės turės būti taisomos. Pateikę reikalavimus atitinkančias tezes, el. paštu gausite registraciją patvirtinantį laišką. Negavus laiško ar atsiradus kitiems nesklandumams, prašome kreiptis į info@openreadings.eu

Daugiau informacijos apie „Open Readings“ konferenciją rasite: http://www.openreadings.eu/

Taip pat, norintys nepraleisti naujienų, sekite mus Open Readings paskyroje facebook platformoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()