Pirmą kartą bus įteiktos mokslo premijos užsienio lietuviams mokslininkams  (0)

Lapkričio 14 d. Vilniaus universiteto Eksperimentinės ir klinikinės medicinos instituto salėje švietimo ir mokslo ministrė R. Žakaitienė įteiks pirmą kartą įsteigtas mokslo premijas užsienio lietuviams mokslininkams. Po teikimų vyksiančioje spaudos konferencijoje dalyvaus švietimo ir mokslo viceministrė Virginija Būdienė ir premijų laureatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslo premijos užsienio lietuviams mokslininkams, kurias 2006 m. įsteigė Švietimo ir mokslo ministerija, bus įteiktos trims mokslininkams.

  • Algiui Mickūnui, Ohajo (JAV) universiteto profesoriui, filosofui, skirta premija už mokslo pasiekimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje.
  • Premija už mokslo pasiekimus fizinių, biomedicinos ir tiksliųjų mokslų srityse bus įteikta Rimui Vaičaičiui, Kolumbijos (JAV) universiteto profesoriui, aviacinės ir kosminės inžinerijos specialistui.
  • Premija už mokslo patirties, pasiekimų sklaidą, mokslo ryšių tarp Lietuvos ir užsienio šalių plėtojimą bus įteikta Danui Ridikui, Prancūzijos atominės energetikos komisariato CEA (Prancūzija) mokslo darbuotojui, branduolio fizikos specialistui.

Premijų tikslas - skatinti mokslininkus puoselėti lietuvybę bei siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų glaudesnius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, krašto lietuvių bendruomenėmis ir aktyviai dalyvautų jų veikloje, skatinti mokslininkus dalyvauti bendrose mokslo programose. Mokslo premijos dydis – šimtas Lietuvos Vyriausybės nustatytų MGL (šiuo metu - 13 000 Lt).

www.vtv.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: