Išrinkti mokslo populiarinimo darbų konkurso nugalėtojai  (0)

Baigėsi Švietimo ir mokslo ministerijos organizuojamas mokslo populiarinimo darbų konkursas. Švietimo ir mokslo ministrės Romos Žakaitienės įsakymu paskelbti mokslo populiarinimo darbų konkurso nugalėtojai, kuriems bus paskirtos premijos.

Dviem pirmosios vietos premijomis bus apdovanoti: Rita Miliūnaitė - už darbų ciklą „Apie lietuvių kalbą visiems - nuo knygos iki interneto“ ir Jonas Rimantas Stonys - už darbų ciklą „Mokslininkai tyrinėja pasaulio biologinę įvairovę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturias antrosios vietos premijas pelnė: Vytenis Almonaitis ir Junona Almonaitienė - už leidinį „Karšuva 2. Keliautojo po Šilalės kraštą žinynas“; Egidijus Bacevičius - už straipsnių ciklą „Lietuvos pajūrio bioįvairovė, gamtosauginės teisės raida bei hidrobiologinių tyrimų istorija“; Zigmantas Gudžinskas ir Mindaugas Ryla - už knygą „Lietuvos gegužraibiniai“; Naglis Kardelis - už straipsnių ciklą apie gamtos mokslus ir humanistiką.

Taip pat paskirtos septynios trečiosios vietos premijos bei aštuonios paskatinamosios premijos.

Šias premijas ir padėkos raštus mokslo populiarinimo darbų autoriams numatoma iškilmingai įteikti spalio mėnesį.

Mokslo populiarinimo darbų konkursas organizuojamas kasmet nuo 2003 metų. Konkursu siekiama nustatyti geriausius praėjusių metų šalies mokslo populiarinimo darbus, paskatinti jų autorius. Svarbiausieji konkurso tikslai – propaguoti mokslo svarbą, kad jis darytų įtakos visuomenės raidai, didinti mokslininko profesijos patrauklumą, skatinti mokslo bendruomenės ir likusios visuomenės dialogą, autorių tarpusavio konkurenciją šioje srityje, didinti mokslo populiarinimo darbo profesionalumą ir kt.

Šaltinis: LR Švietimo ir mokslo ministerija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: