Mokytojams vyrams sunkiau vesti pamokas?  (10)

Atliktas tyrimas rodo, kad mokiniai dažniau trukdo vesti pamokas, jei jų mokytojas yra vyras, praneša BBC. Šiemet Nacionalinė mokytojų profesinė sąjunga apklausė 1 500 jai priklausančių narių, dirbančių 13-oje vietinių įstaigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors tyrimas parodė, kad bendrai moksleivių elgesys pagerėjo (lyginant su 2001 m.), tačiau 77 proc. vyrų teigia, kad bent kartą į savaitę mokiniai sutrukdo vesti pamoką.

Warwicko universiteto mokslininkams išanalizavus duomenis, paaiškėjo, kad paprastai mokytojos moterys turėjo mažiau problemų klasėje, nei mokytojai vyrai.

44 proc. moterų pareiškė, kad per savaitę mokiniai nesutrukdo nei vienos iš jų pamokų. Tačiau 69 proc. vyrų ir 57 proc. moterų mokytojų teigė, kad jų mokiniai keikiasi.

Generalinės mokytojų profesinės sąjungos sekretorės Christine Blower teigimu, šis tyrimas parodė, kokie klaidinantys gali būti su mokytojų lytimi susiję stereotipai.

Palyginus su praėjusiu mokytojų profesinės sąjungos atliktu tyrimu, sumažėjo mokytojų, pranešusių, kad per mokslo metus jiems grasino mokinių tėvai. Maždaug 25 proc. mokytojų vyrų ir 17 proc. mokytojų moterų pranešė apie grasinimus, tačiau šie skaičiai sumažėjo nuo 2001 m., kuomet jie buvo atitinkamai 30 proc. ir 22 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: