Prieš kiekvieną brandos egzaminą policininkai stebės internetą ir bandys užkirsti kelią prekybai užduotimis  (6)

Prieš kiekvieną brandos egzaminą Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai pasiryžę budėti naktimis ir stebėti interneto erdvę, bandant užkirsti kelią galimoms nusikalstamoms veikoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ketvirtadienį pranešė Nacionalinio egzaminų centro (NEC) direktorei Danutei Šukienei. Pareigūnai aptarė abiejų institucijų bendradarbiavimą per šių metų brandos egzaminų sesiją, pranešė Policijos departamentas.

Policijos generalinis komisaras per susitikimą atkreipė dėmesį, kad augant sukčiavimo atvejams ir vis labiau populiarėjant sukčiavimams elektroninėje erdvėje, atsiranda tikimybė per egzaminų sesiją apgaudinėti žmones. Jis užtikrino, kad policija imsis visų būtinų priemonių, kad egzaminai nebūtų parduodami, o Lietuvos gyventojai nebūtų apgaudinėjami.

"Policijos departamento nurodymu policijos pareigūnai visoje šalyje stebės jaunimo susibūrimo vietas, domėsis jaunuolių užsiimama veikla. Kol vyks egzaminai, prie mokyklų ir jaunimo susibūrimo vietose bus stiprinama viešosios tvarkos kontrolė", - teigiama Policijos departamento pranešime spaudai.

Prieš kiekvieną egzaminą Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai budės naktimis, stebės interneto erdvę ir bandys užkirsti kelią galimoms nusikalstamoms veikoms.

"Nors policija stebės internetą, tačiau pareigūnai prašo ir gyventojų pagalbos. Pastebėję siūlymus parduoti egzaminų užduotis, prašome informuoti apie tai artimiausią policijos įstaigą", - rašoma pranešime.

NEC direktorė savo ruožtu padėkojo policijai už sėkmingą praėjusių metų bendradarbiavimą ir išreiškė viltį, kad praėjusių metų bendradarbiavimo schema bus sėkmingai įgyvendinta ir šiemet. Pasak D.Šukienės, šiemet įstatymais įtvirtinta naujovė - egzaminų užduotys prilygintos tarnybos paslaptims, todėl už jų neteisėtą įgijimą, pagrobimą ar atskleidimą numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Pagrindinė egzaminų sesija prasidės pirmadienį, gegužės 18 d., ir baigsis birželio 11-ąją. Papildoma sesija prasidės birželio 12-ąją, baigsis - liepos 3-iąją.

Gegužės 18 d. dieną abiturientai laikys gimtųjų (baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių k.) kalbų egzaminą.

Šiais metais brandos egzaminus laikys daugiau nei 50 tūkst. kandidatų, tai 2000 daugiau nei pernai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: