D. Britanijos mokyklose bus minima „kvailų klausimų diena“  (7)

Kartą metuose Didžiosios Britanijos mokyklose mokiniai galės nesivaržydami klausti įvairių, pageidautina, kiek įmanoma kvailesnių, klausimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip kasmet bus paminima diena, pavadinta „Kvailų klausimų diena“ (angl. „Ask A Stupid Question Day“). Kaip praneša telegraph.co.uk, šios dienos tradicijos nukelia į 1980-ųjų Ameriką, kuomet ši diena pradėta minėti kiekvienų metų rugsėjo 28-ąją arba paskutinę tuometinių mokslo metų dieną. Tą dieną mokiniai raginami užduoti mokytojams kiek įmanoma kvailesnius klausimus.

Nuo šiol tokią dieną minės ir Didžiosios Britanijos mokyklos. Telegraph.co.uk pateikia keletą klausimų iš „keistųjų ir įdomiųjų“ klausimų sąrąšo:

- Pasakykite priešybę kupranugariui?

- Kiek laiko užtruktų iškepti suaugusį Indijos dramblį?

- Koks yra juokingiausias žodis pasaulyje?

- Kokia sausainių rūšimi būtų geriausia užpildyti čiužinį?

- Norėčiau parašyti scenarijų filmui ir kad tai man sukrautų milijonus: apie ką turėtų būti scenarijus?

Vis dėl to, atidžiau žvilgtelėjus ir pamąsčius, nei vienas iš šių klausimų nėra toks jau ir kvailas. Apskritai ar gali būti natūraliai kilusių kvailų klausimų? Neskaitant piktybinių atvejų. Tad galbūt kada nors ateityje iš pagrindų reformuojant švietimo sistemą reiktų tokią dieną paskirti ne kvailiems klausimams, o protingiems, kai tuo tarpu visas kitas dienas būtų galima uždavinėti kokius tik nori klausimus, nesukant galvos, ar jie kvaili, ar protingi... 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: