Trešnių aukcionas baigėsi rekordu: viena uoga už stulbinamus $296! Kuo jos ypatingos?  ()

Rūsčią gyvenimo realybę pasaldinti ne taip jau pigu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pirmą šio sezono uogų aukcioną Aomori prefektūroje buvo pasiektas naujas trešnių kainos rekordas. Dėžutė su 15 Juno Heart veislės trešnių uogų buvo parduota už ¥600 tūkst. (~$4440). Pernai analogiškas lotas buvo paimtas už  ¥450 tūkst., praneša The Asahi Shimbun. Tad, vienos trešnės kaina aukcione buvo $296.

Trešnių veislę Juno Heart aukūrė Aomori prefektūros Tyrimų centras sukūrė specialiai tam, kad šios uogos galėtų būti naudojamos, kaip brangi dovana. Šios veislės trešnės privalo būti ne mažesnio, nei 2,8 cm skersmens, būti idealios formos ir spalvos, cukraus lygis jose privalo būti 20%.

Tos Juno Heart veislės trešnių uogos, kurių skersmuo ne mažesnis, nei 3,1 cm, vadinamos „Aomori širdies plakimu“ ir parduodamos atskirai. Būtent šios kategorijos uogos ir buvo parduotos už rekordinę sumą. Išskirtines uogas įsigijo kompanija iš Tiba prefektūros Nagatsuka Seika, užsiimanti didmenine prekyba vaisiais ir uogomis. Pasak šios kompanijos atstovo, nupirktos uogos bus parduotos vienoje iš jos parduotuvių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()