[Žinios trumpai] Rusai mirtinai įsižeidė ir įsiuto – vos viena trumpa britų internetinės parduotuvės žinutė socialiniuose tinkluose sukėlė prakeiksmus ir grasinimus teismais  ()

Drabužių ir kosmetikos parduotuvė „Asos“ nusprendė Rusijos gyventojams rodyti tik tuos produktus, kuriuos jie gali nusipirkti savo šalyje, kad jie nesijaudintų pamatę tai, ko negali įsigyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„iOS“ atnaujinimo „AppStore“ aprašyme Didžiosios Britanijos internetinė drabužių ir kosmetikos mažmenininkė „Asos“ perspėjo rusus, kad programėlėje jiems bus rodomi tik Rusijoje esantys produktai.

„Sveiki! Nuo šiandien rodysime tik tuos produktus, kuriuos galima įsigyti jūsų šalyje. Gaila matyti tai, ko negali nusipirkti, ar ne?“ – rašoma aprašyme.

Daugelį rusų ši žinutė labai įžeidė ir jie ėmė piktintis socialiniuose tinkluose. Įmonės atstovai buvo stipriai kritikuojami: „Tai labai neprofesionalu“, „Sėkmės su tuo copywriter‘iu“, „Noriu atgauti pinigus“.

Televizijos laidų vedėja Ksenija Sobčak taip pat prisijungė prie įžeistųjų. „Kiekvienas prekės ženklas turi teisę išsakyti savo poziciją. Tačiau įžeidinėti savo klientus, kurie atnešė jums didžiulį pelną, yra mažų mažiausiai neetiška ir trumparegiška verslo požiūriu“, – sakė ji.

 

Kovo pradžioje „Asos“ parduotuvė paskelbė, kad nutrauks prekių tiekimą į Rusiją.

Balandžio mėnesį paaiškėjo, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą apie 750 tarptautinių bendrovių apribojo savo veiklą Rusijoje.

Kai kurie rusai mano, kad tai nesąžininga, ir net paskelbė ketinantys ginti savo teises teisme. Pavyzdžiui, birželio pradžioje advokatas Dmitrijus Kačanas Maskvos teismui pateikė ieškinį, nes, jo nuomone, Švedijos bendrovė „H&M“ pažeidžia Rusijos pirkėjų teises, neleisdama jiems pirkti prekių internetu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(65)
(3)
(62)

Komentarai ()