Išrauti su šaknimis – Salvadoras surado vieną brutaliausių būdų kovoti su gaujomis: plinta video iš įvykio vietos (Video)  (2)

Salvadoro kaliniai buvo pasiųsti naikinti gaujų narių kapus, siekiant susilpninti jų valdžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginkluoti kūjais ir laužtuvais kaliniai buvo išsiųsti į Santa Teclos kapines sunaikinti galingos miestelio Maros Salvatrucha gaujos kapų.

Taip pat žinoma kaip MS-13, manoma, kad tai viena žiauriausių pasaulyje gaujų, garsėjanti itin dideliu smurtu.

Šalies kalėjimų vadovas sakė, kad kapai naikinami, nes „joks teroristas nenusipelno jokio pripažinimo“.

Osiris Luna pridūrė, kad „dėl to mes sunaikiname visus šių grupuočių pėdsakus. Šioje šalyje gaujoms nebėra vietos“.

Kapai sostinės San Salvadoro priemiestyje ir netoliese esančioje Kolone naikinami tuo metų laiku, kai šeimos aplanko savo artimųjų kapus Mirusiųjų dieną (Día de Muertos).

Miesto meras sakė, kad kaliniai kapinėse sunaikino beveik 80 antkapių ir taip pat atsikratė su gaujomis susijusių grafičių.

Vienas vyras, kuris trečiadienį nešė gėles ant giminaičio kapo, sakė, kad nors anksčiau buvo „normalu matyti gaujos narius kapinėse, šiandien jokio pavojaus nėra“.

2012 m. Salvadore buvo didžiausias žmogžudysčių skaičius pasaulyje ir nuo to laiko valdžia ėmėsi griežtų veiksmų prieš gaujas.

Nepaprastoji padėtis buvo įvesta nuo kovo mėnesio, kai gaujų smurtas per vieną dieną nusinešė 62 žmonių gyvybes.

 

Taikant priemones, buvo apribotos tam tikros konstitucinės teisės, pavyzdžiui, teisė į susirinkimus, o saugumo pajėgoms buvo suteikta daugiau laisvės vykdyti areštus.

Vykdydama griežtus apribojimus, Centrinės Amerikos šalis penkis kartus padidino bausmes už narystę gaujoje iki 45 metų, o Bukele įsakė pastatyti milžinišką kalėjimą 40 000 gaujos narių.

Per aštuonerius mėnesius nuo to, ką prezidentas Nayibas Bukele pavadino „karu“ su nusikalstamomis grupuotėmis, suimti daugiau nei 55 600 įtariamų gangsterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)

Komentarai (2)