[Žinios trumpai] Rusijoje gali įvykti visiškas žlugimas dėl milijonų tonų metalo - skelbiama katastrofiška situacija  (1)

Rusijos Federacijos metalurgijos įmonės patiria didelių sunkumų parduodamos savo produkciją dėl Europos rinkos praradimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos metalurgijos pramonė yra ant gamybos mažinimo ir masinių atleidimų slenksčio dėl savo produkcijos rinkodaros problemų. Dėl Vakarų sankcijų Europos rinką praradę Rusijos metalurgai negali parduoti 30 milijonų tonų plieno gaminių, rašo „The Moscow Times“, remdamasis Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjungos vadovu Aleksandru Šochinu. Pasak jo, vidaus rinka Rusijos Federacijoje gali perimti tik 3 milijonus tonų plieno, o su likusia produkcija metalurgai nežino ką daryti.

Pagrindinis Rusijos metalurgijos pramonei uždavinys dabar – išlaikyti esamą gamybos lygį. Kol kas stambiems gamintojams pavyksta išlaikyti savo darbo jėgą, tačiau ir tam reikia rimtų finansinių injekcijų.

Federalinės valstybinės statistikos tarnybos duomenimis, pirminių formų plieno ir valcavimo gaminių gamyba spalį sumažėjo 16 proc., ketaus – 9,2 proc. Taip yra nepaisant gynybos pramonės užsakymų. Pastaroji perėjo prie šešių dienų darbo savaitės, kad aprūpintų Rusijos karius Ukrainoje.

Tuo tarpu rusiškų juodųjų metalų gabenimas į tarptautines rinkas geležinkeliais spalį sumažėjo 43%.  Bandymus nukreipti eksportą į Azijos rinkas žlugdo atšiauri realybė: dėl rusiškų gaminių paklausos stokos jie turi būti parduodami su didelėmis nuolaidomis (nuo 15 % iki 40 % nuo pasaulinių kainų), todėl metalurgijos įmonės patiria nuostolių.

 

Rusijos plieno asociacijos direktorius Aleksejus Sentiurinas skundėsi, kad po kelių mėnesių darbo minuse įmonės buvo priverstos nutraukti nuolaidų taikymą ir dėl to eksportas į Aziją, palyginti su gegužės mėnesiu sumažėjo 40 %.

Metalurgija yra viena iš pagrindinių Rusijos pramonės šakų, kuri sukuria 8 % Rusijos BVP. Iki sankcijų įvedimo Rusijos metalurgijos įmonės į Vakarų rinkas eksportavo 31 mln. tonų per metus.

(155)
(2)
(153)

Komentarai (1)