[Žinios trumpai] Kinai perspjovė kazachus nepaisydami Rusijos himno: skelbiama, kas nutiko ir kas taip sunervino rusus  ()

Rusijos himno nebuvimas didžiosiose tarptautinėse varžybose jau tapo įprastu dalyku.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-26 [Žinios trumpai] Kinai perspjovė kazachus nepaisydami Rusijos himno: skelbiama, kas nutiko ir kas taip sunervino rusus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos himno nebuvimas didžiosiose tarptautinėse varžybose jau tapo įprastu dalyku dėl Rusijos sportui įvestų sankcijų. Įsidėmėtina tai, kad rusišką himną pamirštama įtraukti net tose varžybose, kuriose jo skambėjimas nėra draudžiamas.

Tai patvirtina atvejis trečiosiose Rusijos ir Kinijos jaunimo žiemos žaidynėse, kurios šią savaitę baigėsi Čangčuno provincijoje. Šie startai vyko ne Tarptautinio olimpinio komiteto ar tarptautinių federacijų globoje, o tai reiškia, kad Rusijos vėliavos ir himno draudimas čia negaliojo, tačiau organizatoriai, matyt, turėjo savo nuomonę šiuo klausimu.

Kaip rašo „Sports.ru“, pirmąją varžybų dieną kinai neįjungė Rusijos Federacijos himno per slidinėjimo lenktynių nugalėtojo ir prizininkų apdovanojimo ceremoniją, kurią laimėjo rusas Savelij Korostelevas. Nugalėtojas turėjo klausytis himno, sklindančio iš telefono – kažkas iš Rusijos delegacijos savo išmaniajame telefone įjungė himną per garsiakalbį.

 

Po apdovanojimo pasipiktinę rusai, vadovaujami Rusijos slidinėjimo lenktynių federacijos vadovės Elenos Viialbės, kreipėsi į organizatorius ir pareikalavo ateityje įtraukti Rusijos himną.

Kitą dieną Rusijos himnas buvo įtrauktas, tačiau Rusijos Federacijos sportininkai vis tiek buvo nepatenkinti – dabar himnas buvo įjungtas, bet ne taip, kaip reikia.

„Jie vis dar iki galo mūsų nesuprato ir įjungdavo himną ne tada, kai reikėjo“, – sakė Korostelevas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(5)
(186)

Komentarai ()