Amerikiečiai sunerimę: JAV įtaka mažėja, XXI amžius priklausys Kinijai  (18)

JAV susidūrus su augančiu nedarbu ir ekonomikos problemomis, daugelis amerikiečių vis dažniau išreiškia susirūpinimą, kad artimiausiais metais Jungtinių Valstijų vaidmuo pasaulyje mažės, rašo „The Washington Post.“ Tai liudija ir atliktos visuomenės apklausos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbiama „The Washington Post“, vis daugiau amerikiečių mano, kad jeigu XX amžių buvo galima laikyti „Amerikos amžiumi“, tai XXI amžius priklausys Kinijai. Tokie apklausos duomenys gauti surengus bendrą „The Washington Post“ ir ABC apklausą.„Kinija auga, – sakė vienas iš 1004 atrinktų apklausos dalyvių. – Aš nebijau dėl Kinijos amžiaus, tačiau norėčiau žinoti, kaip tai atsilieps mano sūnums.“ Į klausimą, ar taps šis amžius greičiau Amerikos, o ne Kinijos amžiumi, žvelgiant iš ekonomikos perspektyvos, 40 proc. amerikiečių atsakė, kad taip ir bus, o 41 proc. manė, kad Kinijos įtaka bus didesnė. Dar daugiau amerikiečių atidavė pirmenybę Kinijai kalbant apie politiką. 43 proc. apklausos dalyvių manė, kad pasaulinę politiką labiausiai formuos Kinija, o 38 proc. – kad JAV.

Šie rezultatai sutampa su neseniai vykdytomis „Gallup“ bei „Pew Research Center“ apklausomis, kurios atskleidė vis didėjantį amerikiečių susirūpinimą augančia Kinijos galia. Beje, dar visai neseniai – 2000 metais, kai JAV ekonomika augo, – net 65 proc. „Gallup“ apklaustų amerikiečių galvojo, kad JAV – įtakingiausia valstybė pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: