Tragedija JAV: nufilmuota, kaip Nešvilio policija per 4 minutes sustabdė šaudynes mokykloje (Video)  (11)

Naujausias masines šaudynes JAV sustabdė policijos pareigūnai, praėjus kelioms minutėms po to, kai atvyko į Nešvilio mokyklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaudynės prasidėjo pirmadienio rytą, kai 28 metų Audrey Hale atvyko į mokyklą ir priartėjo prie šoninio įėjimo.

Vaizdo stebėjimo kamerų filmuota medžiaga iš mokyklos vidaus atskleidžia, kas vyksta toliau: nuo šūvių dūžta stiklinės durys, todėl ginkluota užpuolikė gali patekti į vidų.

Per 11 minučių trys vaikai ir trys darbuotojai nušaunami. Išpuolis baigiasi policijos pareigūnams nušovus Hale, praėjus keturioms minutėms po atvykimo į mokyklą.

Kas žinoma apie šį išpuolį?

Anot Hale tėvų, užpuolikė pirmadienio rytą išėjo iš namų nešina raudonu krepšiu, kuriame, kaip dabar manoma, buvo šaudynėms naudojami ginklai. Hale neatsakė mamai, kai ji paklausė apie krepšio turinį.

Neaišku, kada tai įvyko ir kiek laiko praėjo, kol Hale atvyko į mokyklą.

Vaizdo stebėjimo kamerose matyti, kaip apie 09.54 val. ji automobiliu atvyko į mokyklos stovėjimo aikštelę.

61 metų mokyklos sargas Michaelas Hillas buvo peršautas per stiklą 10.10 val. Pirmąjį iškvietimą 911 apie susišaudymą policija gavo po trijų minučių 10.13 val.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Nešvilio policijos viršininkas Johnas Drake'as sakė, kad mokyklos vadovė Katherine Koonce buvo rasta koridoriuje, kur įvyko „konfrontacija“ su šaule.

 

Neaišku, kur buvo rastos kitos aukos, nors policija mano, kad nė viena iš aukų nebuvo šaulės iš anksto suplanuotas taikinys.

 

Atvykus pareigūnams šaulė šaudė į juos pro viršutinio aukšto langą, apgadindama mažiausiai vieną policijos automobilį.

Nešvilio policijos viršininkas Johnas Drake'as sakė, kad tyrėjų manymu, įtariamoji turėjo tam tikrą patirtį, kad galėtų šaudyti iš pakeltos padėties, šiek tiek nutolusi nuo lango, kad nebūtų „lengvas taikinys“.

Likusią informaciją apie susišaudymą žinome iš pareigūnų filmuotos medžiagos.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad pareigūnas Rexas Engelbertas greitai apsiginkluoja šautuvu, paimtu iš savo transporto priemonės bagažinės. Tikslus laikas neaiškus, nes kūno kamera neturi laiko žymos.

 

 

Jam išlipant iš transporto priemonės, nepažįstama moteris jam sako, kad „visi vaikai užrakinti“, bet du vaikai yra dingę be žinios. Netrukus moteris, kuri, atrodo, bendrauja su viduje esančiais darbuotojais, pažymi, kad viršuje yra „krūva vaikų“.

Praėjus kiek daugiau nei minutei po atvykimo, Engelbertas ir kiti pareigūnai įeina į mokyklą ir pradeda metodiškai šluoti pirmąjį aukštą, o po to juda į antrąjį, kur aiškiai girdėti šūviai.

Galiausiai radę šaulę, pareigūnai ją nušauna keliais ginklo šūviais.

Nešvilio policija paviešino filmuotą medžiagą iš įvykio vietos. Šie vyrai yra absoliutūs herojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai (11)