Tai būtų kažkas tokio! Kinijos nacionalistai nori atimti didžiulį Rusijos miestą: „tai mūsų žemės“  ()

Pasirodžius naujienoms apie besiplėtojančius ir „aukščiausią istorijos lygį“ pasiekusius Rusijos ir Kinijos santykius, kinai vis dar primena pasauliui, kad jų šalis XIX amžiuje Rusijai atidavė didelę savo teritorijos dalį, įskaitant ir Vladivostoką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijoje Vladivostokas tradiciškai vadinamas Haišenvajumi, o nacionalistiškai nusiteikę kinai pabrėžia, kad šis Rusijos Federacijos Tolimuosiuose Rytuose esantis miestas kažkada buvo valdomas jų šalies. Apie tai rašo „The Economist“.

Pasirodžius naujienoms apie besiplėtojančius ir „aukščiausią istorijos lygį“ pasiekusius Rusijos ir Kinijos santykius, kinai vis dar primena pasauliui, kad XIX amžiuje jų šalis Rusijai atidavė didelę savo teritorijos dalį, įskaitant ir Vladivostoką. Pastarąjį mėnesį jie socialiniuose tinkluose įnirtingai diskutavo apie „nelygias sąlygas“, kurios iš jų atėmė šią žemę.

Leidinys rašo, kad diskusiją išprovokavo Kinijos gamtos išteklių ministerijos įsakymas, atkartojantis 2003 metų įsakymą, kuriuo reikalaujama Kinijos žemėlapiuose 8 gyvenvietes Rusijoje vadinti istoriniais pavadinimais. O didžiausias Rusijos uostas Ramiajame vandenyne yra vienas iš šių 8 miestų.

 

Cenzūra bando nuraminti situaciją, šią temą keliančių visuomenės veikėjų puslapiai tiesiog blokuojami. Pagrindinė šalies žiniasklaida, net su komunistų partija susijęs bulvarinis laikraštis „Global Times“, mėgstantis priekaištauti svetimoms galioms už XIX amžiaus kolonializmą, šios temos vengia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(5)
(42)

Komentarai ()