Ūžia visa Rusija, ką rusų patriotams paskelbė „Bi-2“ solistas  ()

Iš Rusijos Federacijos į Izraelį išvykęs grupės „Bi-2“ vokalistas Jegoras Bortnikas supykdė Z-patriotus savo atsaku į jų pasiūlymą pagerbti Antrojo pasaulinio karo veteranų atminimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniame tinkle paskelbtame įraše karo šalininkai pasveikino muzikantą su Pergalės diena, į ką jis atsakė: „Su sąjungininkų pergalės Antrojo pasaulinio karo metais diena!“ Bortnikas taip pat pasiūlė gegužės 8 d. švęsti pergalę prieš hitlerinę Vokietiją, primindamas sąjungininkų karių dalyvavimą kovoje su naciais.

Z-patriotai nesutiko su grupės „Bi-2“ vokalisto pasiūlymu ir ėmė rašyti standartines frazes „seneliai kovojo“, o jis esą išduoda jų atminimą. Be to, visa Europa esą kovojo Hitlerio pusėje, o dabar liberalai ir Ukrainoje nori pagerbti okupantus, o ne sovietų (jie turi omenyje tik rusus) karius.

Grupės „Bi-2 lyderis“ Jegoras Bortnikas karą remiančius rusus pavadino „gyvuliais“.

„Jūs esate žudikai. Jūs nubraukėte visus savo pasiekimus, o ir tais pasiekimais dalijotės su Ukraina ir su Europa. Visi jausmai, kuriuos dabar kelia Putino Rusija, yra pasibjaurėjimas“, - atsakė Bortnikas.

Nesunku įsivaizduoti Z-patriotų, kurie remia karą prieš Ukrainą ir aktyviai perrašinėja Antrojo pasaulinio karo istoriją, reakciją: kai kurie ėjo taip toli, kad teigė, jog Lenkija pati kalta, kad 1939 m. ją užpuolė Vokietija ir SSRS. Daugelis rašė įžeidimus, kiti gąsdino menininką, esą atsisakys jo kūrybos, kurią nemokamai siunčiasi iš interneto, o treti leido sau grasinti Bortnikui ir jo šeimos nariams.

 

Galiausiai Bortnikas parašė, kad jam „nerūpi“ visi komentatoriai, ir jis neketina grįžti į Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(219)
(3)
(216)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()