Tai būtų visiškas fiasko Putinui. Gali subyrėti KSSO - kas vyksta?  (1)

Armėnijos Saugumo Tarybos sekretoriaus Armeno Grigoriano teigimu, Rusija nevykdo savo įsipareigojimų organizacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos vyriausybė nepatenkinta Kremliaus veiksmais, todėl kalbama apie šalies pasitraukimą iš Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO).

Priežastis ta, kad Maskva netiekia ginklų, kuriuos ne tik užsakė, bet ir apmokėjo Armėnijos pusė. Tai sakė Saugumo Tarybos sekretorius Armenas Grigorianas gegužės 13 dieną interviu „Novaja gazeta“.

Anot jo, sutartinių įsipareigojimų KSSO rėmuose nesilaikoma, todėl dabartinės saugumo koncepcijos regione mechanizmas neveikia. Tokia situacija susidarė per antrąjį Kalnų Karabacho karą, pažymėjo sekretorius.

„Tradiciškai kalbant, pagalvojome, kad bus galima paskambinti ir pasakyti: „Turiu bėdą“. Atsakydami pasakys: „Gerai, mielieji, padėsime.“ Pabandėme ir matome, kad šis mechanizmas neveikia“, – sakė Grigorianas.

Be to, kyla problemų dėl ginklų tiekimo, kuriuos Rusija turėjo pateikti pagal sutartis. Ir tai ne tik apie „modernios ginkluotės“ tiekimo sutartį nuo 2021 m., kuri buvo pasirašyta per „Armija 2021“ forumą Maskvoje. Rusijos žiniasklaidos duomenimis, bendra sutarties suma siekia 2 mlrd. eurų.

„Kalbame apie keletą tokių sutarčių, tai ne vienintelė. Ir iš KSSO taip pat tikėjomės, kad ji veiks pernai rugsėjį per Azerbaidžano tiesioginę agresiją Armėnijos teritorijoje. Tai neveikė“, – aiškino Grigorianas ir pridūrė, kad būtent dėl ​​to buvo diskutuojama dėl pasitraukimo iš KSSO.

 

Priminsime, kad sausį Armėnija atsisakė 2023 metais surengti KSSO mokymus „Nesunaikinama brolija“. Nepaisant to, Kremlius pareiškė, kad Armėnija ir toliau yra „labai artima sąjungininkė“.

Gegužės 11 dieną Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje pasigirdo šūviai. Tapo žinoma, kad konfliktuojančios šalys apsikeitė artilerijos smūgiais, po kurių Armėnijos ir Azerbaidžano pareigūnai vienas kitą apkaltino provokacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai (1)