Erdoganas skelbia pergalę. Putinas sutiko su Turkijos reikalavimu dėl Ukrainos  ()

Maskva, grasinusi pasitraukti iš susitarimo dėl grūdų transportavimo, staiga persigalvojo ir sutiko pratęsti sandorį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grūdų sutartis, pagal kurią Ukraina saugiu jūrų koridoriumi tiekia produkciją į tarptautines rinkas, toliau veiks. Rusija, kuri pastarosiomis savaitėmis grasino pasitraukti iš susitarimo, sutiko jį pratęsti.

Kaip rašo „Bloomberg“, remdamasi Turkijos pareigūnais, Rusijos pusė nustojo blokuoti susitarimą ir sutiko tęsti grūdų koridoriaus veiklą. „Sutartį, leidžiančią eksportuoti grūdus iš Juodosios jūros uostų, planuojama tęsti“, – sakė agentūros pašnekovai.

Po kiek laiko šią informaciją patvirtino Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas. Jis teigė, kad grūdų sutartis pratęsta dar dviem mėnesiams. Turkijos lyderio teigimu, Ankara ir toliau vykdys visas pasiekto susitarimo sąlygas. Jis pridūrė, kad sutartis buvo pratęsta Turkijos pastangomis ir remiant Ukrainos bei Rusijos pusėms.

Ankstesnė sutartis baigėsi gegužės 18 d. Jei jos pratęsti nebūtų pavykę, tai reikštų trišalio mechanizmo (Ukraina, Rusija, Turkija), kontroliuojančio laivų judėjimą į Ukrainą ir iš jos, sustojimą. Rusijos Federacija pagrasino pasitraukti iš susitarimo, reikalaudama laikytis reikalavimų, susijusių su jos pačios žemės ūkio eksportu.

 

Savo ruožtu JAV nuolatinė atstovė prie JT Linda Thomas-Greenfield pabrėžė: Rusija eksportuoja grūdus tokiais pat kiekiais, kaip ir iki plataus masto karo prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()