„Galėjo pasiūlyti kai ką įdomaus“. Rusija deda į kelnes, ką Zelenskis pasakė Indijai per G7 (Video)  ()

Volodymyro Zelenskio dalyvavimas G7 viršūnių susitikime buvo susijęs ne tik su neatidėliotinų klausimų sprendimu su Ukrainos partneriais. Tai ir galimybė užmegzti dialogą su pietinėmis pasaulio šalimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Igoris Reiterovičius pažymėjo, kad G7 viršūnių susitikime Ukrainos klausimas buvo principinis ir buvo panaudotas kaip priemonė nutiesti kelią tolesniam galimam bendradarbiavimui su Indija ir Indonezija. Apie tai jis papasakojo „24 kanalui“.

Ukraina pirmiausia domisi Indija, nes ši šalis palaiko artimus santykius su Rusija.

„Sprendžiant iš Kinijos ir ypač Rusijos reakcijos, Ukrainos prezidentas greičiausiai gana sėkmingai pasikalbėjo su Indijos premjeru Narendra Modi,“ – pabrėžė politologas.

Iš ten pasigirdo daug nervingų pareiškimų, nes Rusija baiminasi, jog Indija bus nutempta į globalių Vakarų pusę. Ir ji gali prisijungti prie sankcijų ir konfrontacijos su šalimi agresore.

Indija pateikė daug užslėptų pasiūlymų dėl prekybos ir karinių-techninių sutarčių su Vakarais plėtros – tai llabai svarbu Ukrainai. Tačiau ji turi pakeisti savo požiūrį į tam tikrus santykių su Rusija aspektus.

 

„Indija bent jau padarė tam tikras išvadas. O rezultatus pamatysime gana greitai. Prie to prisidėjo ir Ukrainos prezidentas, nes galėjo pasiūlyti Indijai kai ką įdomaus. Ir suprantama,  patarė būti teisingoje pusėje“, - pabrėžė I. Reiterovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(1)
(104)

Komentarai ()