„Aukščiausias lygis.“ LITEXPO paroda pelnė sertifikatą, kurio neturi niekas kitas Baltijos šalyse  ()

Didžiausiai Baltijos šalyse tarptautinei statybų verslo parodai „Resta“ suteiktas Pasaulinės parodų industrijos asociacijos UFI sertifikatas. Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO teigimu, ši paroda yra vienintelė Baltijos šalyse, pelniusi tokį įvertinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak LITEXPO Parodų organizavimo skyriaus vadovės Jolantos Beniulienės, UFI sertifikato suteikimas patvirtina, kad paroda atitinka aukščiausius tarptautinius standartus ir kuria didelę pridėtinę vertę tiek parodos dalyviams, tiek jos lankytojams.

„Žinoma, sertifikatas padeda ir mums, kaip organizatoriams, nes galime pateikti šį savotišką kokybės antspaudą partneriams ir klientams, drąsiai sakydami, kad renginys – aukščiausio lygio“, – tvirtino J. Beniulienė.

Pasaulinės parodų industrijos asociacijos sertifikatą turinti statybų verslo paroda „Resta“ bus įtraukta į metinį UFI pripažinimą pelniusių parodų kalendorių, kurį atidžiai stebi industrijos lyderiai visame pasaulyje ir pagal jį planuoja savo investicijas į dalyvavimą parodose.

Parodos „Resta“ sėkmės istorija LITEXPO paskatino siekti sertifikato ir kitai savo parodai.

„Auditui jau pateikti visi reikalingi duomenys, o 2024 metų laisvalaikio ir turizmo parodoje „Adventur“, kuri vyks sausio mėnesį, laukiame UFI audito atstovų. Manome, kad parodos sertifikavimui didesnių kliūčių neturėtų kilti“, – džiaugėsi J. Beniulienė.

Be to, kad UFI sertifikato siekiančios parodos sulaukia tarptautinių auditorių, joms taip pat keliami ir kiti griežti reikalavimai – įvertinama, kiek dalyvių ir lankytojų paroda sulaukia iš užsienio, atkreipiamas dėmesys į dalyvių registracijos ir bilietų pardavimo sistemos skaidrumą, parodos planavimo bei organizavimo procesus ir techninį įgyvendinimą.

 

„Siekiant UFI sertifikavimo, parodos organizatoriui reikia užaugti iki tam tikro lygio, kitaip net nėra įmanoma pradėti sertifikavimo proceso“, – pabrėžė J. Beniulienė ir pridūrė, kad paroda „Resta“ pirmą kartą UFI sertifikatą pelnė 2006 metais. Nuo tada parodos sertifikavimas buvo sėkmingai atnaujinamas kasmet iki pandemijos.

Šiuo metu pasaulyje yra 927 UFI sertifikuotos parodos, organizuojamos 67 šalyse ir regionuose. Asociacijos UFI narystę iki šiol yra pelnę 725 parodų organizatoriai, tarp kurių ir LITEXPO, kartu su tokiais garsiais parodų verslo vilkais kaip „Messe Berlin“, „Cannes – Palais des Festivals et des Congrès“, „Hannover Fairs International“, „Stockholmsmässan“, „Consumer Technology Association“ ir kitais.

 

LITEXPO yra vienintelis parodų centras Baltijos šalyse, kuriam buvo suteikta asociacijos UFI narystė.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO sėkmingai suorganizavo 7 parodas: „Adventur“, „Vilniaus knygų mugė“, „Karjera & studijos“, „Pelenė“, „Resta“, „Baldai ir dizaino sprendimai“ bei „Motivated@Work“. Skaičiuojama, kad iš viso jose apsilankė daugiau nei 90 tūkst. lankytojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: