[ŽT] Suimtas ne tik Surovikinas. Skelbiama apie valstybės išdavystę  ()

Iš RF ginkluotųjų pajėgų gretų buvo atleistas generolas pulkininkas Andrejus Judinas, Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų vado Sergejaus Surovikino pavaduotojas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-29 [ŽT] Suimtas ne tik Surovikinas. Skelbiama apie valstybės išdavystę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Echo Moskvy“ vyriausiojo redaktoriaus Aleksejaus Venediktovo, iš Rusijos kariuomenės gretų buvo atleistas generolas pulkininkas Andrejus Judinas. Buvęs jungtinės Rusijos karių grupės Ukrainoje vadas Sergejus Surovikinas kartu su savo pavaduotoju yra laikomi kardomojo kalinimo centre Maskvoje.

Apie tai „Twitter“ paskelbė leidinio „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas.

Anot Rusijos žurnalistų, generolas S. Surovikinas įtariamas išdavyste, nes galėjo žinoti apie būsimą „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino maištą ir galbūt jam padėjo.

Pranešama, kad S. Surovikinas buvo sulaikytas birželio 27-osios vakarą. Kartu su generolu pulkininku Andrejumi Judinu jis atsidūrė Lefortovo kardomojo kalinimo centre Maskvoje.

 

Pasak ISW karo analitikų, Kremlius nori paversti S. Surovikiną „atpirkimo ožiu“. Tyrėjų teigimu, Rusijos karininkas galėjo būti priverstas paraginti „Wagner“ savininką, kad šis sustabdytų maištą. Tačiau dabar S. Surovikinas gali būti kaltinamas dėl Rusijos kariuomenės klaidų, siekiant pagerinti Kremliaus vadovybės reputaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()