[ŽT] Kažkas nutiko su „raudonąja linija“. Ką daro Putinas  ()

Pasak dviejų su diskusija susipažinusių žmonių, V. Putino „raudonoji linija“ gali pasirodyti lankstesnė, nei tikėtasi, ir jis gali nuspręsti neeskaluoti situacijos, bijodamas konflikto paaštrėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Prigožino sukilimas Rusijoje privertė JAV valdžią suabejoti Rusijos prezidento Vladimiro Putino anksčiau nubrėžtų „raudonųjų linijų“ tvirtumu.

Tai teigiama „Politico“ leidinyje.

Leidinys rašo, kad sukilimas parodė Rusijos valdžios ir karinės hierarchijos pažeidžiamumą. Dabar JAV laukia, kaip į tai reaguos V. Putinas: arba bandys ją stiprinti, arba, pajutęs savo silpnumą, taps dar beviltiškesnis.

Amerikos pareigūnai linkę manyti, kad V. Putinas sudarė susitarimą su J. Prigožinu, siekdamas užkirsti kelią smurtui Rusijos Federacijos teritorijoje. Tai verčia juos susimąstyti, ar įmanoma peržengti ribas tiekiant Ukrainai daugiau ilgo nuotolio ginklų – ypač F-16.

Kartu „Politico“ pažymi, kad sprendimas dėl F-16 ar kitų ginklų tiekimo dar nepriimtas.

Taip pat, leidinio teigimu, J. Prigožino sukilimas turės įtakos Ukrainos ir NATO santykių aptarimui viršūnių susitikime Vilniuje.

„Tikėtina, kad Aljanso skaičiavimai dėl galimo Ukrainos prisijungimo gali pasikeisti, turint omenyje Rusijos karinį silpnumą ir labai realią pilietinio karo joje perspektyvą“, – rašo „Politico“.

 

Eurazijos grupės prezidentas Janas Bremmeris mano, kad „tai vis dar yra aukšta kartelė (potencialiai Ukrainos narystei NATO), nes 31 NATO šalis turi pasakyti „taip“.

„Tačiau tai padės. Vakarai dabar turi mažiau priežasčių nerimauti dėl tariamų V. Putino raudonųjų linijų ir daugiau pergyventi dėl to, kaip pasiruošti destabilizuotai, nenuspėjamai situacijai Rusijoje“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: