„Nelieskite ginklų rankomis! Visi atsitraukite! Atsitraukite!“ OMON įsiveržia į ypatingą vietą. Nufilmuota, kas nutinka (Video)  ()

Netoli Maskvos esančiame Dzeržinske saugumiečiai maldos metu įsiveržė į mečetę ir pradėjo reikalauti parodyti asmens dokumentus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-16 „Nelieskite ginklų rankomis! Visi atsitraukite! Atsitraukite!“ OMON įsiveržia į ypatingą vietą. Nufilmuota, kas nutinka (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OMON pareigūnai maldos metu įsiveržė į mečetę ir ėmė reikalauti iš susirinkusiųjų dokumentų. Tikintieji pasipiktino ir prašė leisti baigti maldą.

Filmuotą medžiagą paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Pokalbio su apsaugos pareigūnu metu kilo susirėmimas. Priežastis buvo ta, kad riaušių policija į patalpą įėjo su batais, tačiau maldos kambaryje privaloma būti be batų.

Vienas iš tikinčiųjų ištiesė ranką pareigūno link, matyt, norėdamas į tai atkreipti dėmesį, bet jis atsakė smogdamas musulmonui į ranką.

„Nelieskite ginklų rankomis! Visi atsitraukite! Atsitraukite!“ – pareikalavo OMON pareigūnas.

Tikintieji jam aiškino, kad asmuo ginklo nelietė: jis bandė parodyti papročio pažeidimą. Saugumo pareigūno kolega priėjo ir chamišku tonu tarė:

 

„Kam reikia, tegu meldžiasi! Kodėl sutelkiate dėmesį į tai? Kojas plaunate kriauklėje, kuri skirta veidui plauti. Jei norite, melskitės!“

Situacija buvo arti grumtynių, todėl saugumiečiai greitai pasitraukė. Rusijos visuomenės teigimu, po susirėmimo visi, tariamai, taikiai išsiskirstė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(13)
(-9)

Komentarai ()