Su granata. Ką „Wagner“ smogikas išdarinėjo Buriatijoje  ()

Rusijos Buriatijoje „Wagner“ kovotojas, ginkluotas granata, pradėjo terorizuoti civilius gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė rusiškas leidinys ASTRA. Kovotojas užpuolė 55 metų moterį, grasindamas jai treniruočių granata F-1. Jis pavogė iš jos tris telefonus ir pabėgo. Karį greitai sulaikė policija. Įtariamasis yra 29 metų Ruslanas Gatinas, dalyvavęs kare prieš Ukrainą kaip „Wagner“ narys.

Kovotojas grįžo namo 2023 metų gegužę. Kaip paaiškėjo, sulaikytasis turi turtingą nusikalstamą praeitį. Jis nuteistas pagal straipsnius dėl vagystės ir tyčinio kūno sužalojimo, pasibaigusio mirtimi.

Kovotojas vis dar turėjo būti už grotų, tačiau karinė grupuotė jį užverbavo kalėjime ir galiausiai paleido. Dabar „vagnerietis“ vėl rizikuoja grįžti į belangę. Jis tapo įtariamuoju ginkluoto apiplėšimo byloje.

Pažymėtina, kad, anot žmogaus teisių aktyvistų, „Wagner“ iš Rusijos kalėjimų nelegaliai užverbavo mažiausiai 50 000 nuteistųjų. Jie buvo mesti į „mėsos puolimą“ daugiausia Bachmuto kryptimi. Grupės nuostoliai buvo didžiuliai. Tačiau kai kuriems kaliniams pavyko išgyventi, dabar jie grįžta į Rusijos Federaciją dėl diktatoriaus Vladimiro Putino malonės.

 

Svarbu patikslinti, kad Rusijoje nuo 2023 metų kovo galioja baudžiamasis persekiojimas už karo prieš Ukrainą dalyvių, tarp jų ir „vagneriečių“, „diskreditavimą“.

Tiesą sakant, rusams buvo uždrausta kalbėti apie Rusijos kovotojų nusikaltimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: