[ŽT] Spjūvis į veidą. 2/3 Afrikos lyderių pažemino Putiną  ()

Dauguma Afrikos lyderių nusprendė nekreipti dėmesio į Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimą. Jame turėtų dalyvauti Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The Moscow Times“.

38 iš 54 Afrikos šalių neatsiuntė savo lyderių į viršūnių susitikimą. Valstybių vadovų lygiu bus atstovaujama tik 17 šalių, dar 10 Afrikos šalių atsiųs savo premjerus.

Vietoje to beveik pusei viršūnių susitikimo dalyvių atstovaus žemesnio lygio delegacijos, visų pirma, 17 iš jų vadovauja vicepremjerai ir ministrai, o penki yra tiesiog ambasadoriai. Taip pat penkios žemyno šalys visiškai atsisakė dalyvauti viršūnių susitikime.

Tuo pat metu Rusijos diktatorius susitiks su Egipto, Mozambiko, Burundžio, Zimbabvės, Ugandos, Eritrėjos, Centrinės Afrikos Respublikos, Libijos, Kamerūno, Senegalo, Pietų Afrikos, Burkina Faso, Bisau Gvinėjos, Malio ir Kongo atstovais.

 

„Pretenzijų neskelbsime, nes jie gali turėti kitų suplanuotų renginių, kuriuose dalyvaus valstybių vadovai. Taigi, kas galėjo, tas galėjo“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos ambasadorius specialiems pavedimams Olegas Ozerovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: