„Uždaryta oro erdvė, tikėtinas užsienio įsikišimas.“ Pasaulyje atsiveria naujas karštasis taškas  ()

Perversmo lyderiai įsitikinę, kad prieš juos jau vyksta karinės operacijos. To ženklų nėra, tačiau ECOWAS nustatytas prezidento paleidimo terminas baigėsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nigerio chunta iš dalies uždarė šalies oro erdvę ir perspėjo apie galimą „svetimos valstybės“ ataką. Tai teigiama „Bloomberg“ medžiagoje, paskelbtoje rugpjūčio 7 d.

Sekmadienį, rugpjūčio 6 d., baigėsi Vakarų Afrikos šalių vadovų suteiktas laikas nušalintam prezidentui Mohamedui Bazumui vėl grįžti į savo pareigas. Šis Vakarų Afrikos valstybių ekonomikos draugijos (ECOWAS) nustatytas terminas kelia grėsmę dėl perversmo įvykti karinei intervencijai Nigeryje.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, nepaisant to, kad nėra jokių karinių veiksmų požymių, perversmo lyderiai yra įsitikinę, jog jie jau vyksta.

Šio karo planai jau vykdomi. Dviejose Centrinės Afrikos šalyse pradėtas išankstinis pajėgų dislokavimas, numatant jų dalyvavimą šiame kare“, – sakė chuntos atstovas Amadou Abdarmanas.

 

Sekmadienį Nigeris uždarė oro erdvę tarptautiniams skrydžiams. Išimtis buvo padaryta tik kelioms karinei intervencijai pasipriešinusioms šalims – Alžyrui, Burkina Fasui, Maliui, Libijai ir Čadui.

„Bet kuri valstybė, iš kurios vykdomos karinės operacijos prieš Nigerį, bus laikoma priešu“, – pabrėžė A. Abdarmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()