Turi argumentų. Kokį pavojų kelia Lukašenka (Video)  ()

Rugpjūčio 6-osios naktį Rusija pradėjo provokuojančią oro ataką prieš Ukrainą: per Baltarusiją greičiausiai skrido priešo raketos. Taip rusai bandė priversti ukrainiečius smogti respublikos raketų sistemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė karo stebėtojas Denisas Popovičius. Pagal priešo planą, operacija turėjo išprovokuoti Ukrainą, kad ši atakuotų Baltarusijos teritorijoje esančias raketų sistemos paleidimo pozicijas.

„Žinome, kad Rusija nori įtraukti Minską į karą nuo pat plataus masto invazijos pradžios, kalbama apie tiesioginį Baltarusijos kariuomenės dalyvavimą. Tačiau Aleksandras Lukašenka ir toliau manevruoja, o Baltarusijos aktyvaus dalyvavimo galimybės kare dabar net mažesnės nei prieš metus“, – įsitikinęs stebėtojas.

A. Lukašenka turi argumentų, kurie padėtų apsisaugoti nuo tokio žingsnio. Stipriu argumentu gali būti paslauga, kurią jis atliko V. Putinui, išgelbėdamas jį nuo „Wagner“ maišto.

 

Šiandien Ukrainai negresia puolimas iš Baltarusijos. Karinio kontingento, kuris galėtų įsiveržti į Kyjivo, Voluinės ar Lvivo sritį, respublikos teritorijoje neužfiksuota.

„Kai matysime, kad kuriamas toks kontingentas, tai yra sudaromos smogiančios grupės, kurios kiekybiškai ir kokybiškai pajėgios įvykdyti tokį puolimą, mes pasiruošime. Kol kas tokios perspektyvos nėra“, – pabrėžė Denisas Popovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()