Bus naujas konfliktas tarp Kinijos ir JAV. Sensacingas Bideno pareiškimas  (2)

Bidenas Kiniją pavadino „uždelsto veikimo bomba“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bus naujas konfliktas tarp Kinijos ir JAV. JAV prezidentas Joe Bidenas sensacingai pareiškė, kad Kinija yra „uždelsto veikimo bomba“, turėdamas omenyje šalies ekonomines problemas.

Anot „Reuters“, Bidenas tai pasakė per politinį lėšų rinkimą Jutoje.

„Jie turi tam tikrų problemų. Tai nėra gerai, nes kai blogi žmonės turi problemų, jie daro blogus dalykus“, – sakė Bidenas ir pridūrė, kad „Kinija šiuo metu turi bėdų“.

JAV prezidentas pažymėjo, kad nebando pakenkti Kinijai ir siekia racionalių santykių su šia šalimi.

Kaip pažymi agentūra, Bideno pasisakymai primena jo žodžius, išsakytus kitame lėšų rinkimo renginyje birželio mėnesį. Tada jis Kinijos Liaudies Respublikos lyderį Xi Jinpingą pavadino „diktatoriumi“. Kinija šiuos žodžius pavadino provokacija.

Kinijos ekonomika patyrė defliaciją: kainos liepą, lyginant su pernai metais, mažėjo 0,3 proc. Defliacija reiškia bendro kainų lygio mažėjimą. Dauguma ekonomistų ilgai trunkančią defliaciją laiko pavojingesne ekonomikos vystymuisi nei šiek tiek augančias kainas. Iš pirmo žvilgsnio, tai naudinga vartotojams, nes jie mažiau moka už prekes ir paslaugas. Tačiau defliacija paprastai neigiamai atsiliepia įmonių pelnui – dėl to, pavyzdžiui, kyla algų mažinimo ar atleidimų pavojus. Dėl to Kinija gali patekti į daug lėtesnio ekonomikos augimo erą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai (2)