[ŽT] Netikėta žinia. Lenkija skelbia karinę operaciją „Rengaw“  ()

Į Palenkės vaivadiją kasdien atvyksta pastiprinimas.


Lenkija pasienyje su Baltarusija dislokavo kariuomenės grupuotę ir toliau didina savo karinį buvimą ten dėl nuolatinių Baltarusijos pusės provokacijų. Tai pranešė Lenkijos gynybos ministerija.

Operacijoje nusprendžiau sukurti karinę specialiąją grupę kodiniu pavadinimu „Rengaw“. Karių užduotis bus čia, Palenkės vaivadijos provincijoje, apmokyti Lenkijos kariuomenę ir suformuoti rezervą, jei prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos situacija pablogėtų. .(...) Mes imamės veiksmingų ir adekvačių priemonių agresoriui atgrasyti“, – sakė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Anot jo, nekyla abejonių dėl koordinuotų Minsko ir Maskvos veiksmų, siekiant destabilizuoti padėtį Lenkijoje. Jis pažymėjo, kad anksčiau buvo pradėta operacija „Gryf“, kurioje Lenkija sienos apsaugai planuoja tiesiogiai panaudoti 4000 Lenkijos armijos karių. „Rengaw“ operacija tai atskira operacija, joje dalyvaujantys kariai nesaugos sienos, o taps būtent rezervu, jei situacija pablogės.

 

Blaszczakas neįvardijo, kiek karių bus įtraukti į šį rezervą. Tačiau jis pažymėjo, kad pastiprinimas iš kitų Lenkijos regionų pas karius, dislokuotus Palenkės vaivadijoje, atvyksta kasdien. Visų pirma, arčiau sienos permetami koviniai lėktuvai ir šarvuočiai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(244)
(12)
(232)

Komentarai ()