Neįtikėtini įvykiai. Maskva su ašaromis kreipėsi į JAV, prašydama leidimo Putinui  ()

V. Putinas pavargo nuo draudimo keliauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva paprašė Vašingtono leisti V. Putinui asmeniškai dalyvauti APEC viršūnių susitikime, po to, kai TBT nusprendė išduoti jo arešto orderį.

Rugsėjo 26 d. propagandinė žiniasklaida pranešė, kad šį nurodymą vykdo Rusijos užsienio reikalų ministerijos ambasadorius ir aukštas APEC pareigūnas Maratas Berdijevas. Žinoma, kad pats viršūnių susitikimas vyks San Franciske (JAV) 2023 metų lapkričio 11–17 dienomis.

Baltieji rūmai į kvietimų sąrašą neįtraukė Rusijos diktatoriaus. M. Berdijevas pripažino, kad oficialus atsakymas dėl V. Putino atėjo iš JAV. Nenorima jo matyti viršūnių susitikime dėl įvestų sankcijų. Tuo pat metu Maskva vis dar tikisi, kad spalį Baltieji rūmai persigalvos ir duos leidimą Rusijos diktatoriaus atvykimui į APEC (Azijos ir Ramiojo vandenyvo šalių ekonominis bendradarbiavimas).

M. Berdijevas sakė ir toliau prašysiantis Vašingtono išduoti V. Putinui asmeninį kvietimą į viršūnių susitikimą. Vakarų šalys kitą dieną po V. Putino armijos invazijos į Ukrainą įvedė sankcijas Rusijos Federacijos juridiniams ir fiziniams asmenims. JAV ne tik užblokavo visas Rusijos sąskaitas, bet ir uždraudė politikams iš Rusijos atvykti į šalį.

 

Jau 2023 metų kovą TBT Hagoje išdavė V. Putino arešto orderį dėl priverstinio vaikų deportacijos iš Ukrainos teritorijos. APEC viršūnių susitikimas pirmą kartą įvyko 1989 m. Jį inicijavo Australija ir Naujoji Zelandija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(16)
(127)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: