Konkurso „Geriausios 2023 m. iliuzijos“ nugalėtojai (Video)  ()

Be ilgų įžangų, pateikiame 5 geriausias 2023 metų iliuzijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-28 Konkurso „Geriausios 2023 m. iliuzijos“ nugalėtojai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktą vietą laimėjo Kokichi Sugihara iliuzija „Vienpusis skrydis”

Autoriaus aprašymas: Į veidrodį nukreipti įprasti daiktai, jame atsispindėdami, keičia orientaciją į priešingą veidrodžio paviršiaus atžvilgiu. Tačiau mūsų objektai tiesiog atsispindi veidrodyje, nekeisdami savo orientacijos. Ši iliuzija neišnyksta netgi tam tikroje srityje keičiant požiūrio tašką.

Ketvirta vieta skirta Jameso Crockerio iliuzijai „Accelerando“

Autoriaus aprašymas: Iliuzija „Accelerando“ – originali muzikinė iliuzija su be galo kylančiu tempu. Pabandykite paploti delnais! Sveika nata virsta pusnatės pulsu, paskui ketvirčiu natos, aštuntadaliu natos, ir netrukus atsidursite prie savo rankų galimybių ribos… o muzika skamba taip pat, kaip pradžioje! Pradėkite lėtai: pradinis tempas siekia kuklius 115 smūgių per minutę, o baigiasi apie 100 kvintilijonų!

Trečia vieta skirta Wendy van Boxtel iliuzijai „Kornelija“

Autoriaus aprašymas: Susipažinusi su tuščiavidurių veidų iliuzija, panorau sukurti išverstą skulptūrą, kur veidas ir plaukai palaipsniui pasirodo paveiksle, kurdami nestandartinę iliuziją, verčiančią žmones žvelgti į ją. Eksperimentavau su daugeliu medžiagų, spalvų ir gylių, ir po daugybės bandymų radau veikiantį metodą.
Galite pamanyti, kad tai apgaus kiekvieno akis, tačiau tai nėra visiškai tiesa: šizofrenija sergančių žmonių matomas vaizdas ir tai, ką galvoja smegenys, yra atsiskirti, ir iliuzijos pamatyti jie negali.

Antrą vietą užėmė Johno Salmono iliuzija „Bokštas iš kubų”

 

 

Autoriaus aprašymas: „Bokšto iš kubų?“ iliuzijoje žiūrovui demonstruojamas bokštas iš trijų idealių, 3D spausdintuvu atspausdintų kubų kairėje ir bokšto dešinėje. Per pastatytą kairį bokštą iš viršaus perkišama tiesi medinė lazdelė. Analogiškai lazdelė perina ir per dešinėje pusėje sustatytus kubelius, tačiau dabar ji atrodo neįmanomai išlenkta aplink konstrukciją. Iliuzija paaiškėja, išardžius dešinį bokštą – jis pastatytas iš deformuotų 3D kubų, kurie toli gražu nėra idealūs.

Pirma vieta skirta Matto Pritchardo iliuzijai „Platforma 9¾“

 

 

Autoriaus aprašymas: Susidaro iliuzija, kad LEGO automobilis pervažiuoja per sieną. Iš tiesų sienos viduryje yra automobilio dydžio anga, per kurią žaisliukas gali pervažiuoti. Trūkstamos plytos pakeičiamos kitoje sienos pusėje ant grindų padėta anamorfine iliuzija. Iš vieno stebėjimo taško vertikalios ir horizontalios plytos išsidėlioja į liniją ir atrodo kaip ištisinė siena. Faktūra maskuoja kraštus ir kokius nors pertrūkius pastebėti labai sunku.


4everscience.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: