Bręsta revoliucija. Kaip lenkai reaguoja į laiko persukimą  ()

Lenkai nenori sukioti laiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užkniso juodai. Tik penktadalis respondentų pasisako už tai, kad laikrodžiai būtų sukami du kartus per metus, o daugiau nei du trečdaliai laiko sukti nenori, praneša leidinys „Rzeczpospolita“.

Leidinys priduria, kad Europos Sąjunga šios praktikos turėjo atsisakyti, tačiau projektas įstrigo. Laiką suksime jau šį savaitgalį.

Leidinys cituoja IBRiS atliktos apklausos rezultatus. Klausimas, ar reikėtų panaikinti laiko sukiojimą, buvo užduotas daugiau nei tūkstančiui respondentų.

„Tikrai taip“ – atsakė 57,5 ​​proc., „greičiau taip“ – 11 proc., tai iš viso yra du trečdaliai apklaustųjų. Atsakymą „tikriausiai ne“ pateikė 15,9 proc., o „tikrai ne“ – tik 4,7 proc.

Leidinys priduria, kad Europos parlamento narys Andrzejus Grzybas, dirbantis komandoje, siekiančioje užbaigti laiko sukiojimą, rezultatais nesistebi.

„Kitos apklausos apie laiko sukiojimą jau daugelį metų duoda panašius rezultatus, o šios praktikos priešininkų procentas, atrodo, net auga“, – komentuoja Andrzejus Grzybas.

 

Leidinys primena, kad Lenkija – ne išimtis, nes beveik visa Europa nori atsisakyti laiko sukiojimo.

Andrzejus Grzybas atkreipė dėmesį, kad ES valstybės narės turi problemų susitardamos dėl linijos, padalančios ES į dvi laiko juostas. Jo nuomone, laiko sukiojimą reikia baigti, nes tai sutrikdo organizmo ritmą ir nebeduoda jokios ekonominės naudos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(4)
(69)

Komentarai ()