Nacionalinis judumo iššūkis pritraukė rekordinį skaičių dalyvių  ()

Ketvirtadienį, lapkričio 16 d., finišą pasiekė Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotas Nacionalinis judumo iššūkis, kuris šiais metais pritraukė beveik 111 tūkst. dalyvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečius metus iš eilės vykęs projektas rugsėjo 16-ąją kvietė įvairias Lietuvos bendruomenes burtis į komandas ir du mėnesius taršias transporto priemones iškeisti į ėjimą bei pasivaržyti 7 skirtinguose iššūkiuose.

Šiais metais prie iššūkio prisijungė 100 proc. miestų, miestelių ir aukštųjų mokyklų. Taip pat 90 proc. mokyklų, 1300 įmonių, apie 1000 bendruomenių.

„Džiaugiuosi, kad projektas kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių. Šiemet kartu žengėme net 40 mlrd. žingsnių, tai reiškia, kad drauge 780 kartų apėjome aplink Žemę. Bet svarbiausia – šis iššūkis skatina mus ne tik judėti aplinkai draugišku būdu, bet ir burtis į bendruomenes, stipriau tapatintis su savo vietove ar organizacija. Dar kartą parodėme, kokie vieningi galime būti!“ – sakė šalies vadovas.

Ateinantį penktadienį, lapkričio 24 dieną, Lietuvos Respublikos Prezidentūroje šalies vadovas apdovanos tris daugiausia žingsnių surinkusias kiekvieno iššūkio komandas, taip pat didžiausią žingsnių vidurkį pasiekusias iššūkių komandas.

 

Dalyviai iš visos Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenių programėlėje #walk15 jungėsi prie 7 iššūkių: „Miestų“, „Miestelių“, „Organizacijų“, „Mokyklų“, „Aukštųjų mokyklų“, „Bendruomenių“, ir „Užsienio lietuvių bendruomenių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()