Google Bard chat-botas išmoko žiūrėti YouTube įrašus ir perpasakoti jų esmę  ()

Google Bard, dirbtiniu intelektu pagrįstas chat-botas, dabar gali perpasakoti YouTube video turinį ir atsakyti į klausimus iš to, ką peržiūrėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google chat-botas Bard, pasinaudodamas dirbtiniu intelektu, išmoko perpasakoti YouTube vaizdo klipų turinį ir atsakinėti į klausimus apie tai, ką peržiūrėjo. Vaizdo klipų netgi nereikia įjungti, botas informaciją iš jų paima savarankiškai. Funkcija prieinama eksperimentinėje Google Labs programoje.

Anksčiau Bard mokėjo rasti reikiamus vaizdo klipus pagal vartotojų užklausas. Pavyzdžiui, jei norite išsikepti picą, DI pagalbininkas atsiųsdavo kulinarinius vaizdo klipus. Dabar jis pats gali juos peržiūrėti, kaip tai darytų žmogus, ir paruošti jums receptą.

Kol kas chat-botas supranta ne visas užklausas ir kartais generuoja klaidas. Pavyzdžiui, jis negali pateikti „viso recepto“, tačiau užklausą „žingsninė instrukcija“ jis supranta. Visgi jam dar viskas priešaky — YouTube ketina ir toliau eksperimentuoti su DI, integruodamas ją į savo platformą.

Bard gali ne tik glaustai perpasakoti klipą ir juo remdamasis, atsakyti į klausimus, bet ir reziumuoti, kas kalbama komentaruose. Vartotojui tai labai patogu: galima sutaupyti daug laiko ir peržiūrėti tik iš tiesų įdomius klipus. Be to, chat-botas pats išklausys ir supras autoriaus kalbą, kurią dėl specifinio akcento.

 

O štai pačių turinio kūrėjų tai nedžiugina: tokia technologija paskui gali sumažinti jų pajamas. Platforma autoriams moka už peržiūras, o jei pagrindinius vaizdo klipo duomenis žmonės gaus nė neatverdami video, peržiūrų bus mažiau. Google žada į tai atsižvelgti ir pasistengs pasiūlyti ir žiūrovus, ir autorius tenkinantį sprendimą.


hightech.plus




(2)
(0)
(2)

Komentarai ()